Peros İsrail malı mı Peros boykot mu hangi ülkenin Türk malı yabancı mı?

Peros İsrail malı mı Peros hangi ülkenin Türk malı yabancı mı soruları merakla cevap arıyor. Peros deterjan nerede ne zaman ve kim tarafından kurulduğu, kimin ve sahibi kimdir gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
Peros İsrail malı mı Peros hangi ülkenin Türk malı

Peros deterjan adı yabancı gibi görünse de aslında Anadolu'nun bağrından çıkmış bir temizlik markasıdır. Son dönemlerde televizyon ekranlarında reklamları dönmeye başladıktan sonra, "Peros Deterjan kimin, sahibi kimdir?" gibi sorular da sıkça sorulmaya başladı. İşte Peros İsrail malı mı Peros boykot mu hangi ülkenin Türk malı yabancı mı?

PEROS İSRAİL MALI MI BOYKOT MU?

Peros İsrail malı mı Peros boykot mu hangi ülkenin Türk malı yabancı mı sorularının cevabı detaylı olarak şöyle: Peros 2005 yılında Adana'da kuruldu. Peros, yerli milli bir markadır. İsrail malı değildir. Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde Beyaz Kağıt firması tarafından kurulan Peros, toz deterjan üretimiyle piyasaya girdi. Makine ve elde yıkama için temizlik ürünü üreten Peros kısa sürede Türkiye'nin tanınan deterjan markaları arasında yerini aldı. Daha sonra sıvı deterjana da el atan Peros, hassas çamaşırlar için yumuşatıcı, makinelerin sağlığı için kireç önleyici, bulaşıklar için sıvı deteryan ve çamaşır suyu ve benzeri birçok ürünü üretmeye başladı.

Peros markası daha sonra Genel Amaçlı Temizleyiciler, Sıvı Sabun, Oda Spreyi gibi Kozmetik ürünler de üretmeye başladı. 

Aynı zamanda hammede üretimi de gerçekleştiren Beyaz Kağıt firmasının kurulduğu alanda yüzlerce insan istihdam edilmiş durumda. 

Peros'un Adana'daki fabrikalarında günlük yaklaşık bin 500 ton deterjan üretimi yapılmaktadır. Peros fabrikası aynı zamanda Sülfonasyon Tesisi ile deterjan ana hammaddesi olan “Labsa” üretimini kendi bünyesinde yapabilen entegre bir üretim tesisi olma özelliği de taşımaktadır. 

Fabrikada 550’nin üzerinde yetenekli, uzman ve kalifiye personel çalışmaktadır.

Peros, Kalite Yönetim Sertifikaları ile “Tüm Tüketicilere Tavsiye Etme” ve “Altın Marka ”ödüllerini alan bir markadır.

Fabrikada üretilen ürünlerin ana yani kaptan markası Peros olsa da Asperox, Sev gibi alt markalar da yine ürünlerini buradan tüketciye ulaştırıyor. 

Adana'daki Peros fabrikalarında temizlik ve deterjan ürünleri dışında çocuk bakımı ve bezi ürünleri de bulunuyor. 

Peros Deterjan Kimin sahibi kimdir?
Peros markasının bağlı olduğu firmanın logosu

 

Yaklaşık 50 dönümlük bir alan üzerinde kurulu “Halk Hijyenik Ürünler” adı altında ayrıca bir üretim tesisi bulunuyor. Bu tesiste Çocuk Bezi ve Hijyenik Ped sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Peros ve Beyaz Kağıt, yurt içi pazarının yanında aynı şekilde yurt dışı pazarında önemli rol oynamaktadır. Ünlü marka, Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler ile birlikte yaklaşık 75 ülkeye ihracat yapıyor ve ülke ekonomiye değer katıyor.

Peros Deterjan Kimin sahibi kimdir?
Peros'un Adana'daki fabrikası yani üretim tesisleri

 

Peros'u Türkiye'ye kazandıran Beyaz Kağıt , hem ulusal hem de uluslararası pazarda, kaliteli ve çevre dostu ürünleri ile dünya standartlarını yakalayarak istikrarlı büyüme ivmesi yakalamış ve bu doğrultuda hizmet vermeyi sürdürüyor. 

Beyaz Kağıt'ın sahibi yani Peros'un sahibi resmi adı "Beyaz Kağıt ve Hijyenik ürünler Temizlik İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi"dir.

105 milyon liralık sermayeli görünen şirketin sahibi yani yönetim kurulu başkanı olarak Zühtü Doğrul görünüyor.

Şirketin yönetim kurulunda üye olarak da Ahmet Doğrul, Fatih Doğrul ve Süleyman Doğrul isminde aynı soyadını taşıyan simler bulunuyor.

Yorumlar

Rafet demirci Yerlimi yoksa ithalmi diye araştırdım ithal olsaydı üzülecektim böyle güzel ve başarılı bir ürün ülkemizde üretildiği için mutluluk duydum.yolunuz,da bahtınızda, açık olsun.
Mesut durukan Bende firmayi cani gonulden tebrik ediyorum.. Gururla Almanyada Asperox diyoruz ve kullaniyoruz. Tebrikleerr....
Berkay Gültekin Eniştemin fabrikasııı
Turgut iba Yerli üretimi destekliyorum gurur duyuyorum
Kongul Taşpınar Yerli malı, kaliteli ürünlerinizi hakkımız takdir ediyor. Üstün başarılarınızın devamını dilerim. Üretim sizden, takdir bizdendir.