Pele öldü mü? Pele kaç yaşında ne zaman öldü?

Pele öldü mü yaşıyor mu soruları hastaneden gelen son haberle birlikte hayranları tarafından merakla soruluyor. Kanser tedavisi gören efsane futbolcu Pele'nin kemoterapiye cevap vermediği açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Pele öldü mü? Pele kaç yaşında ne zaman öldü?

Pele öldü mü yaşıyor mu son durumu nasıl? Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin vücudunun bir yıldan fazladır gördüğü kemoterapiye cevap vermediği ve palyatif bakıma alındığı duyuruldu.

Brezilya'nın köklü basın kuruluşlarından Folha de Sao Paulo'nun haberinde, Pele'nin Eylül 2021'den bu yana kolon kanseri sebebiyle kemoterapi gördüğü belirtildi. Pele öldü mü yaşıyor mu son durumu nasıl?

PELE ÖLDÜ MÜ?

Haberde efsane futbolcunun salı günü rutin kontroller için gittiğini söylediği hastanede vücudunun kemoterapiye cevap vermediği ve yoğun bakıma alınmaksızın ağrılarını ve nefes darlığını hafifletmek amacıyla önlemler uygulandığı bildirildi.

Palyatif bakım, ciddi bir hastalıkla yaşamak durumunda olan ve iyileşme ihtimali az görülen hastalar için semptomların azaltılması ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla uygulanan bakım türü olarak biliniyor.

Bir yıldan uzun süredir kemoterapi gören 82 yaşındaki Pele'nin vücudundaki kanserin bu yılın başlarında akciğer, karaciğer ve bağırsaklarına yayıldığı tespit edilmişti.

Pele'nin, 29 Kasım'da kemoterapi uygulanması için hastaneye kaldırıldığı, solunum yolu enfeksiyonunun tespit edildiği ve sağlık durumunun genel anlamda ilerleme kaydederek stabil olduğu açıklanmıştı.

Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, 4 kez katıldığı Dünya Kupası organizasyonlarında 12 gol attı ve Brezilya'nın 3 Dünya Kupası kazanmasında başrolü oynadı.

Pele 29 Aralık 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

Pele öldüğünde 82 yaşındaydı.

PELE KİMDİR?

Gerçek adı Edson Arantes do Nascimento olan ve dünya çapında Pele olarak tanınan eski efsane futbolcu 23 Ekim 1940 yılında Brezilya'da dünyaya geldi. Santos FC'de 1956 senesinden 1974'e kadar forma giyen efsane golcü Pele, Brezilya ekbinde çıktığı 638 maçta toplam 619 gol atmayı başarmıştır. Santos'tan ayrıldıktan sonra 1975-1977 yılları arasında New York Cosmos takımına transfer olan efsane oyuncu burada çıktığı 56 maçta 31 gol bulmuştur.

Brezilya Milli Takım formasını ilk defa 1957 senesinde giyen Pele, 1971'de Milli Takım'ı bırakana kadar toplam 92 maça çıkmış ve 77 kez rakip ağları havalandırmıştır. Pele futbol oynadığı dönemlerde kariyeri boyunca toplam 1281 gol atarak geçilmesi zor bir rekor kırmayı başardı. 6 kez bir maçta 5 gol atmış, 30 kez de bir maçta 4'er gol atmış ayrıca tam 92 maçta da hat-trick yapmıştır. Brezilya ile Dünya Kupası kazanan oyuncular başında gelen Pele, milli takım ile 3 defa Dünya Kupası kaldırma başarısı elde etmiştir.

Yorumlar