Pekinel kardeşler Türkiye'de 2 konser verecek

İSTANBUL (AA) - Piyano sanatçıları Güher ve Süher Pekinel, 3 yıl aradan sonra Türkiye'de iki konser verecek.Dünyaca ünlü Pekinel kardeşler, 11 Haziran'da İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Pekinel kardeşler Türkiye'de 2 konser verecek

İSTANBUL (AA) - Piyano sanatçıları Güher ve Süher Pekinel, 3 yıl aradan sonra Türkiye'de iki konser verecek.

Dünyaca ünlü Pekinel kardeşler, 11 Haziran'da İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali'nde sahne alacak. Konser, 21.00'de Efes Büyük Tiyatro'da izlenebilecek.

Başarılı ikili, 12 Haziran'da ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen, "46. İstanbul Müzik Festivali"nin kapanış konserinde sanatseverlerle buluşacak. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki konser 20.00'de başlayacak.

Her iki konserde sanatçılara, Gerard Schwarz yönetimindeki İngiliz Oda Orkestrası eşlik edecek.

Pekinel kardeşler, konserlerde Sergei Prokofiev'in "Senfoni No. 1 Re Majör, op. 25 - Klasik", Francis Poulenc'in "İki Piyano ve Orkestra için Konçerto Re minör, FP 61", Antonin Dvorak'ın "Noktürn Si Majör, op. 40" ve Ludwig van Beethoven'ın "Senfoni No. 8 Fa Majör, op. 93" adlı eserlerini yorumlayacak.

Piyano ikilisi olarak ilk konserlerini 6 yaşında veren ikiz kardeşler Güher ve Süher Pekinel, kariyerleri boyunca Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, New York Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw'un da aralarında olduğu önemli orkestralar eşliğinde sahne aldı.

Yorumlar