Payitaht dizisine dev transfer

Tiyatro ve sinema dünyasının duayen isimlerinden Altan Erkekli Payitaht Abdülhamid dizisine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Payitaht dizisine dev transfer

Ünlü televizyon dizisi Payitaht Abdülhamid'e sinema ve tiyatro dünyasının usta isimlerinden biri daha dahil oldu. Sinema oyuncusu, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Altan Erkekli, TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisine dahil oldu.

Sinema oyuncusu, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Altan Erkekli, TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisine katıldı.

İngiliz Kralı’nın yakın dostu Alman maliyesinin danışmanı olan Cassel, daha önce Mısır’da görev yapmış, kendi şirketleri adına bir sömürü sistemi kurmuştur. Şimdi Sultan Abdülhamid’in karşısına yatırımcı olarak gelecektir.

Osmanlı’nın yeni bir mali düzenle yıkılabileceğini düşünür. Bu yüzden de müttefikler edinecektir. Karizmatik, son derece şık ve dünya siyasetine hakim birikimli bir karakter olarak izleyeceğimiz Altan Erkekli, Cuma günü yayınlanan 135. bölüm itibarıyla diziye dahil oldu.

Payitaht Abdülhamid'de Bülent İnal Abdülhamid Han karakterini canlandırıyor.

ALTAN ERKEKLİ KİMDİR?

Tam Reşit Altan Erkekli olan ünlü sanatçı 18 Kasım 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Lise eğitimini Kadıköy Maarif Kolejinde aldı. Lise döneminde tiyatroyla ilgilenmeye başlayan Erkekli, karşılaştığı zorluklar sebebiyle tiyatrodan vazgeçip inşaat mühendisi olmaya karar verdi. Ancak lisedeki İngilizce hocasının ısrarıyla bu kararını değiştirerek 1975 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümüne girdi.

Eğitimi sırasında, Fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan "Kopernikli Yüzbaşı" oyununda, başrol oyuncusunun gösterime gelememesi sebebiyle başrolde sahneye çıktı. Oyunun galasının ardından yanına yaklaşan Rutkay Aziz'in "AST gemisine hoş geldin" sözleriyle profesyonel oyunculuğa başlamış oldu.

Mezun olduktan sonra, DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalında öğretim görevlisi olarak çalıştı ve AST'ta oyunculuğa devam etti. 1985 - 1989 yılları arasında Devlet Tiyatroları'nın Çocuk ve Gençlik Tiyatroları bölümünde çalışan Erkekli, 1989 yılında yeniden AST'a döndü. Susam Sokağı'ndaki Edi karakterini seslendirdi.

BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) Oyuncuları arasına AST'taki görevine veda ederek katılan Erkekli, "Bir Demet Tiyatro" adlı dizide de rol aldı. "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü" adlı tiyatro oyununda, vefat eden Gürdal Tosun'un rollerini üstlenen sanatçı, "Vizontele" adlı sinema filminde de Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ'la başrolü paylaştı.

2009 Yerel Seçimleri'nde, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beşiktaş Belediye Meclisi üyeliğine seçildi. 2007 yılından beri, Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde diksiyon, spikerlik ve sunuculuk, seslendirme ve oyunculuk eğitimleri vermektedir.

1982 ve 1996 yıllarında Sanat Kurumu En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

1996-1997 sezonunda oynadığı "İnadına Yaşamak" ile Altan Erbulak ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ödüllerini aldı.

2002 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Yorumlar