Paşinyan: Rus yapımı silahlar çalışmadığı için kaybettik

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ savaşını kaybetmelerine neden olarak Rus yapımı silahları gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Putin'i çok kızdıracak açıklamalar

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan karşısında uğradıkları bozgundan, bir kez daha Rusya’dan aldıkları silah sistemlerini sorumlu tuttu. Paşinyan, “Rus yapımı elektronik harp

Karabağ’da Ermeni ordusunun yok olmasına neden olmakla ve hava sahasını kapatamamakla eleştirilen Nikol Paşinyan, kendisine yöneltilen tepkilere yine Rus silah sistemlerini sorumlu tutarak yanıt verdi.

Bir radyo programında konuşan Paşinyan, Rus Repelent-1 uçaksavar sistemlerinin Azerbaycan için kolay hedef olduğunu belirterek, "Ermenistan'ın Karabağ üzerindeki hava sahasını korumak için kullandığı Rus yapımı elektronik harp sistemleri çalışmadı. Bu yüzden ordumuz hedef haline geldi" dedi.

Paşinyan ayrıca, "Ateşkes ve Barış anlaşmasını kabul etmeseydik, bu savaşın sonuçları bizim için daha ağır olacaktı” ifadelerini kullandı.

ERMENİ GENELKURMAY BAŞKANININ İTİRAFLARI

Öte yandan Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan da Karabağ savaşında Ermenistan cephesinde yaşananlarla ilgili itiraflarda bulundu. Savaşın 3. gününden itibaren cephane sıkıntısı yaşamaya başladıklarını söyleyen Gasparyan, “Genel gidişat ile ilgili Güvenlik Konseyi’ne acil olarak bir rapor sundum. Savaşın durdurulması gerektiğini, aksi takdirde çok sınırlı olan kaynakların tükeneceğini ve müzakereler için elverişsiz şartlarımız olacağını belirttim. Bazı politikacılar, Genelkurmayımızı, gerçekçi olmayan bir analiz sunmakla suçladı” dedi.

Açıklamasında uzun bir savaştan kaçınılarak kısa sürede en ağır darbeyi vermeye odaklanılmasını tavsiye ettiğini belirten Gasparyan, çok sayıda insan gücünü ve askeri teçhizatı kaybettiklerini söyledi.

Ermenistan’ın yenilgiyi kabul etmesine de değinen Ermenistan Genelkurmay Başkanı, “Bu barış Ermenistan ordusu ve devletinin tüm imkanları gözden geçirildikten, durumun kapsamlı bir değerlendirmesi yapılarak kabul edildi. Çok kötü bir 'trajedi' arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz çok kötü olanı tercih ettik. O gün hayatımın en kötü günüydü, benim için kişisel bir trajediydi” şeklinde konuştu.

ATEŞKES İHLALİ

Ermenistan, savaşta kaybettiği halde hala ateşkes kurallarına uymuyor. Dağlık Karabağ'da ormanlık alanlarda saklanan Ermenistan güçlerinin son bir haftada gerçekleştirdiği saldırılarda 4 Azerbaycan askerinin şehit olduğu bildirildi.

ERMENİ ASKERLER KELBECER'E BÖYLE GİRMİŞTİ

AZERİ KOMUTANDAN İNSANLIK DERSİ

Yorumlar