Paşinyan orduya karşı sokağa indi

İstifası istenen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, taraftarlarını yanına alarak sokağa indi. Eline megafonuyla taraftarlarıyla birlikte Erivan sokaklarında yürümeye başlayan Paşinyan, Genelkurmay başkanını görevden aldığını, görevinin başında olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Paşinyan orduya karşı sokağa indi

Ermenistan'da Dağlık Karabağ yenilgisi sonrasında yaşanan tartışmalar devam ederken, ordu Paşinyan hükümetini istifaya çağırdı. Azerbaycan karşısında İskender füzelerini kullandığı halde başarısız olan Ermeni ordusu, Paşinyan'ı istifaya çağırınca ortalık karıştı. Paşinyan istifa çağrısına sert çıkarak önce genelkurmay başkanını görevden aldığını açıkladı sonra da sokağa çıkarak taraftarlarına direniş çağrısı yaptı. Erivan sokaklarında şu anda Paşinyan ve taraftarları tarafından başlatılan yürüyüş devam ediyor. 

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin istifaya davet ettiği Başbakan Paşinyan, "Ülkede darbe girişimi var" deyip taraftarlarını sokaklara çağırmıştı. Erivan sokaklarına çıkan Paşinyan, eline aldığı megafon ile destekçilerine sesleniyor.

Azerbaycan karşısında ağır bir yenilgi alan ve Ermeni halkı tarafından eleştirilerin hedefinde bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Silahlı Kuvvetler tarafından istifaya çağrıldı.

Bunun üzerine sosyal medya üzerinden kısa bir açıklama yapan Paşinyan, bu çağrının bir darbe girişimi olduğunu vurguladı ve Genel Kurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldı.

Yaşanan gelişmenin hemen ardından kendi destekçilerini Erivan merkezine davet eden Paşinyan, eline megafon alarak sokağa indi. Yanına oğlunu da alan Paşinyan kolluk kuvvetlerinin kurduğu abluka altında yürüyüşünü gerçekleştiriyor.

Kendisine destek veren vatandaşları da yanına alan Paşinyan, korteji kalabalık bir hale getirdi. Öte yandan Paşinyan'ın yanında ordu mensuplarının olduğu da görüldü. Yürüyüşe katılanların sayısı her geçen saniye artış gösteriyor.

ORDU GERİ ADIM ATMIYOR, YENİ AÇIKLAMA

Öte yandan ordu yayınladığı darbe bildirisinden geri adım atmadığını ortaya koyan yeni bir açıklama daha yaptı. Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanların yayımladığı Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiriye ilişkin, “Pozisyonumuzu teyit ediyoruz. İstifa çağrısı bir baskı neticesinde yapılmamıştır” denildi.

ERİVAN SEMALARINDA SAVAŞ JETLERİ UÇUYOR

Ülkede karşıt gruplar arasında tartışmalar yaşanırken Erivan semalarında Su-30 asker jetleri uçmaya başladı. Paşinyan karşıtları alçak uçuş gerçekleştiren savaş jetlerini alkışladı.

 

 

Yorumlar