Paşinyan bile Erdoğan'ı kutladı ama Kılıçdaroğlu kutlamadı

Seçim sonuçlarından sonra yenilgiyi kabullenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu buna rağmen Erdoğan'ı kazandığı tarihi zafer nedeniyle tebrik etmedi. Öte yandan, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekle tarihi bir savaşı kaybeden Paşinyan bile Erdoğan'ı tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
Paşinyan bile kutladı Kılıçdaroğlu hala kutlamadı

Türkiye tarihi bir seçimi daha geride bırakırken, "kutuplaştırıcı ve ötekileştirici siyasetin" kimler tarafından yapılıdığı da bir kez daha netleşmiş oldu. Zira, seçim boyunca kalpçiklerle vatandaşın gönlünü almaya muhalefet liderleri, halkın teveccühünü kazanmayı başaran Recep Tayyip Erdoğan'a karış olan kinlerini bir kenara bırakmadı. Öyle ki, Türkiye'nin dolaylı yoldan savaşa girdiği Ermenistan bile bütün kin ve nefretini bir kenara bırakarak Erdoğan'ı tebrik ederken; Türkiye'de kutuplaşmadan ve ötekileştirmeden şikayetçi olan muhalefet liderleri bunu yapamadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrasında çıktığı basın mensuplarının karşısında, halkın yüzde 52'sinin teveccühünü kazanan, darbelere, yangınlara, sellere, depremlere, salgınalara rağmen ülkesini dünyanın sayılı ülkeleri arasına sokmayı başaran Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmedi. 

Kılıçdaroğlu'nun takındığı ötekileştirici, nefret ettirici tutumun kendi tabanına da yansımaları aynı şekilde devam etti. Zira seçim kutlamaları esnasında AK Partililere yönelik saldırılar gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, seçim gecesinde Erdoğan'ı siyasi teammülere uygun bir şekilde tebrik etseydi belki bu olaylar yaşanmazdı.

PAŞİNYAN'DAN ERDOĞAN'A TEBRİK

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı yayımladı.

Paşinyan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederim. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi için birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” mesajına yer verdi.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI BİLE TEBRİK ETTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik etmek için sosyal medya hesabından Türkçe paylaşımda bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimlerdeki zaferi için tebrik ediyorum. Birlikte çalışmaya devam ederek, Türkiye ve İsrail arasındaki iyi ilişkileri daha da ileri götüreceğimize inanıyorum." İfadesine yer verdi.

Yorumlar