Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, kaç yaşında, güvenilir mi?

Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, kaç yaşında, güvenilir mi, yasal mı soruları son dönemlerde kripto paraların Türkiye'de de yoğunluk kazanmasıyla gündem olmaya başladı. Peki, Paribu'nun sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir?

Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, kaç yaşında, güvenilir mi, ne zaman ve nerede kuruldu gibi sorular kripto para yatırımı yapmak isteyen veya bu alanda faaliyet göstermek isteyenler tarafından sıklıkla dile getirilen sorular arasında yer alıyor. Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, kaç yaşında, güvenilir mi?

Çağın parası olarak değerlendirilen kripto paraların Türkiye'de de yoğun ilgi görmesiyle birlikte bazı kuruluşlar, ifadeler ve kişiler de gündeme oturmaya başladı. Bu kuruluşlar arasında yer alanlardan biri de Paribu oldu. Peki, Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, güvenilir mi? İşte Paribu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, güvenilir mi
Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, güvenilir mi

 

Öncelikle Paribu nedir sorusuna sizler için cevap verelim: Paribu, Bitcoin denilen kripto paranın Türkiye içinde alınıp satılmasına yarayan yerli platformlardan biridir. Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok kripto para için alım satım işlemine aracılık eden Paribu, 14 Şubat 2017’de işlem yapmaya başladı. Platformun 1 milyon günlük kullanıcısı ve günlük 300 milyon TL işlem hacmi bulunuyor.

12 milyon TL ödenmiş sermayesi, 120 bini aktif toplam 600 bin kullanıcısıyla Türkiye’nin lider kripto para borsası konumunda olan Paribu, günlük ortalama 6.500 web sitesi tekil ziyaretçisi ve ayda yaklaşık 8.000 destek talebi ve 800 çağrıya ortalama 7.3 dakikada çözüm sunuyor olması bakımından son derece popülerdir.

Paribu kimindir sorusunun cevabı ise şöyel: Paribu Yasin oral isimli bir girişimci tarafından kurulmuştur. Peki, Paribu sahibi Yasin Oral kimdir? İşte Paribu sahibi Yasin Oral biyografisi: 

Yasin Oral 1985 yılında Ankara’da doğdu.

Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, güvenilir mi
Paribu kimin Paribu'nun sahibi kimdir, nerelidir, güvenilir mi?

 

Henüz lise çağında yazılım ile ilgilenmeye başladı. 2001’de, henüz lise öğrencisiyken TÜBİTAK’ın bir yarışmasına katıldı. TÜBİTAK web sitesi geliştirmelerine dışarıdan destek sağladı.

İddiaya göre üniversite yıllarında taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir internet sitesi kurdu ve site kısa süre içinde nakliyeciler arasındaki koordinasyonu sağlayan tek platform haline geldi.

Yasin Oral 2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. 

Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi.

Bu girişimlerinin yanı sıra tüm dünyada hizmet veren birçok mesafe hesaplama ve rota görüntüleme projesi yaratarak günlük 250 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermeye başladı.

2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu.

2015’te Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı.

Paribu, 2016’da kuruldu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı.

Halen Paribu CEO’su olan Oral, Blockchain Türkiye Platformu Yürütme Kurulu üyesi ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği üyesidir.

Paribu hakkında Ekşi Sözlük Yorumları: 

Paribu hakkında şu ana kadar Ekşi Sözlük'te yapılmış bazı yorumlar da göze çarpıyor. İşte o yorumlardan bazıları: 

yeni hizmete başlamış bitcoin borsası, arayüz btcturk'un biraz daha gelişmişi gibi ve koinimden kat kat rahat kullanım açısından. kucuk meblağlarla yapmış oldugum denemelerde sorun yaşamadım. aynı anda birden fazla cüzdan hesabı acabiliyor olması güzel yine kücük meblağda yapmış oldugum tl cekimi 15dk yı bulmadı hesabıma gecisi.hacimde epey yüksek görünüyor şimdilik bir sorun yok btctukten sonra koinime gecen biri olarak aylar sonra bi ohh çektirmiştir şahsıma

 

güvenilir borsa fakat alış-satış sırasında komisyonları maalesef fazla. özellikle altcoinlerde al-sat arasındaki makas büyük. çünkü hala birçok altcoinde yeterli hacim yok. al-sat yapmayı düşünüyorsanız binance tavsiye ederim. hem çok daha az komisyon ödersiniz hem de yeni çıkan fırsat coinlerini hemen listeliyorlar. coinleri yine paribu'dan satın almada problem yok fakat alış-satış için binance.

 

tl yatırma işlemi oldukça uzun süren firma. 8 saat oldu hala hesabıma aktarılmış değil. beklemedeyim. edit: ertesi gun de hesaba aktarilmayinca iletisime gectim. ozur dileyerek gozlerinden kactigini ve bildirimi goremediklerini soylediler. hemen ardindan hesaba yatirdilar... kullaniyorum bir suredir. simdilik memnunum hizmetlerinden.

 

parayı burada tutacaksanız güvenli midir bilmem ama tl yatırdıktan sonra neredeyse anında hesaba işleyen, günlük 500tl için kimlik bilgisi istemeyen bir bitcoin alış-satış sitesi. ben buraya tl yatırıp hemen bitcoin'e çevirip onu da hemen bittrex 'e aktardım. büyük paralar yatırmayacak olan, 100-200 lirayla bir deneyeyim neymiş diyenler için çok güzel ve hızlı. büyük paralar yatıracaklar illa ki kimlik bilgisi verecek, o zaman paribu mu koinim mi btcturk mü düşünürsünüz.

 


 

Yorumlar

Nazim arat Bilerek isteyerek milleti dolandıran şahıslar şunu bilmeli ki, doğmamış torununa dahi günde yüzden küfür yemek isteyenler bunlar. Genelev fahişesi bunlardan daha onurludur.
Sevim akbaş Insallah bedavadan zengin olan bütün asalaklar batarsınız
akr bu sistemi kuran ve yöneten herkese sesleniyorum adam gibi bir uygulama yapamıyacak sanız siz ne işe yarar sın nızki
abdulkadir allah belanızı versin sistemi kitlitlemek nedir yav paramızı bozamıyoruz sonrasın da alamıyoruz bu nasıl bir naletli sistemdir