Pamukkale'de 'BİYOM' tartışmaları

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, uzun yıllardan beri faaliyette bulunan kendi üniversitesine bağlı, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM), yerli tohum ve bitki üretim merkezine ait milyonluk projelerin yürütüldüğü üretim merkezinin tarlalarına dozerle daldı.

Google Haberlere Abone ol
Pamukkale'de 'BİYOM' tartışmaları

Merkezde çalışan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak'ın nöbet tutmasına rağmen, ertesi gün Rektör Bağ’ın başında bulunduğu dozerli ekip, Türkiye’nin gıda geleceğinin mihenk noktalarından biri olan Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi(BİYOM)’nin ekili tarlalarına dozerle girdi. 

Konuyla ilgili rektörlükten hiçbir açıklama yapılmazken, merkezde görevli profesörlerin dile getirdiği iddialara göre, Pamukkale Belediyesi’nin tartışmalara konu olan ‘Seyir Tepesi Projesi’nin kanalizasyon kanallarının geçirileceği, kreş yapılacağı veya yandaki botanik bahçesine ek tesislerin kurulacağı belirtildi.

Konuyla ilgili tepki gösteren ve kendilerini dozerin önüne atan Prof. Alan ile Prof. Toprak “Burada, Rektör eliyle tam bir bilim katliamı yapılıyor. Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı. Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz” dediler.

Yorumlar