Pakistan'da yabancı yetkili tartışması

Pakistan: Yabancı ülke yetkilisi büyükelçimize diplomatik olmayan dil kullandı

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'da yabancı yetkili tartışması

Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi, ismi paylaşılmayan yabancı ülke yetkilisinin Pakistan büyükelçisine diplomatik olmayan bir dil kullanmasına tepki göstererek, bu durumu “kabul edilemez” olarak niteledi.

Pakistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Ulusal Güvenlik Komitesi toplantısı kapsamında sivil ve askeri yetkililerin Başbakan İmran Han liderliğinde bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, ismi paylaşılmayan yabancı ülke yetkilisinin, büyükelçilerine diplomatik olmayan dil kullanmasına tepki gösterilerek, söz konusu ülkenin Pakistan’ın iç işlerine açık şekilde müdahale ettiği ve bunun hiçbir şekilde “kabul edilemez” olduğu vurgulandı.

İslamabad’ın, büyükelçisine karşı kullanılan diplomatik olmayan dil sebebiyle güçlü bir tepki vereceğine işaret edilen açıklamada, Ulusal Güvenlik Komitesinin bu durumdan derin endişe duyduğu aktarıldı.

Açıklamada bu ülkenin ismi paylaşılmadı.

- ABD İDDİASI

Enerji Bakanı Hammad Azhar ise toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ülkenin, Başbakan Han’ın “yabancı ülkeden yazılı tehdit aldık” dediği devlet ile aynı olduğunu ifade etti. Söz konusu mektupta Pakistan’da rejim değişikliği istendiği öne sürülmüştü.

Pakistan medyası bu ülkenin ABD olduğunu öne sürerken, Geo News televizyonu, ABD Dışişleri Bakanlığının “Washington’un Pakistan’daki güvensizlik oylamasına dahli olduğu ve Başbakan Han’a tehdit mektubu gönderdiğine” yönelik iddiaları reddettiğini aktardı.

Han, 27 Mart'ta muhalefet partilerinin güvensizlik oyu girişiminin hükümete karşı hazırlanan yabancı finansmanlı bir komplonun parçası olduğunu söylemişti.

Pakistan'da iktidarın ittifak kurduğu partilerin muhaliflerin yanında yer alacağını açıklamasıyla parlamentoda muhalefet bloğu, hükümete karşı üstün duruma geçmişti.

Başbakan Han'a karşı güvensizlik oylaması önergesi, 28 Mart'ta parlamentoda 161 evet oyuyla kabul edilmişti. Oylamanın gelecek hafta yapılması planlanıyor.

Yorumlar