Öztürk Yılmaz CHP'den neden ihraç edildi?

CHP'den tartışmalı bir şekilde ihraç edilen Öztürk Yılmaz, son dönemlerde sık sık televizyon kanallarında yorumlarda bulununca bir kez daha, "Öztürk Yılmaz CHP'den neden ihraç edildi?" sorusu gündeme geldi. Bilindiği gibi Öztürk Yılmaz, DEAŞ tarafından rehine alınan Irak'taki Türk kafilesindeydi.

Google Haberlere Abone ol
Öztürk Yılmaz CHP'den neden ihraç edildi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından partiye davet edilerek milletvekili yapılan parti içinde üst düzey yöneticiliğe kadar getirilen eski Başkonsolos Öztürk Yılmaz, parti anlaşmazlıklar nedeniyle muhalif çıkışlarda bulunmuş, sonrasında ise ihraç edilmişti. Peki, Öztürk Yılmaz CHP'den neden ihraç edildi? İşte detayları:

Öztürk Yılmaz, 2014 yılında Türkiye'nin Musul Başkonsolosuydu. DEAŞ'ın Irak topraklarına girerek birçok kenti alması ve sonrasında Musul'a girmesiyle buradaki Türk Konsolosluğu'nun durumu da riske girmişti. DEAŞ, Musul'a girerek buradaki Türk Konsolosluğu'nu da işgal etmiş, konsolosluk personelini de rehin almıştı. Bu sırada burada Başkonsolos olarak görev yapan Öztürk Yılmaz da rehin alınanlar arasında yer alıyordu. 

Türkiye'nin aylarca süren çalışmaları ve çabaları neticesinde buradaki rehineler kurtarılarak sağ salim bir şekilde Türkiye'ye getirilmişti. O dönemlerde Başbakan olan Ahmet Davutoğlu, Öztürk Yılmaz'ı havalimanında alnından öperek karşılamıştı. Yılmaz, 2015 yılında başkonsolosluktan büyükelçiliğe terfi ederek Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı. Ancak bu görevindeyken bilinmeyen bir nedenle istifa ederek CHP'ye katıldı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu, hükümet aleyhine çıkışlarını fark eder etmez Özkürk Yılmaz'ı partiye davet etti. Önce Ardahan'dan milletvekili seçtirdi. Daha sonra da partinin üst düzey mevkilerinde makamlara getirildi. Merkez Yürütme Kurulu'nad üyelik verdi. Hatta genel başkan yardımcılığına kadar yükseldi. Partinin Dış İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını yaptı.

NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

Öztürk Yılmaz'ın ihraç kararının arkasındaki kesin sebepler bilinmiyor. Ancak görünün sebeplerden birisi parti yönetiminin aldığı televizyon kanallarına izinsiz çıkılmayacağı kararına uymadığı ve katıldığı bir televizyon programında "Türkçe ezan kararını" savunduğu için büyük tepki çekmişti. Yılmaz'ın bu "Türkçe Ezan" çıkışı AK Parti cephesinden büyük tepki toplamıştı. CHP de Yılmaz'ı disiplin kuruluna sevk etme kararı almıştı. Ancak bu karar Yılmaz tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı. Yılmaz, yaptığı karşı çıkışlarda partisinin genel başkanı hakkında sert ifadeler kullanmıştı. 

Yılmaz, Kılıçdaroğlu hakkında, “İstifa etmiyorum. Sıkıysa at beni rezil ol, kepaze ol. Partiyi yönetemiyorsun, defolup gideceksin” ifadelerini kullanmıştı. 

Parti yönetimi ise Öztürk Yılmaz'ı kesin ihraç talebiyle ikinci kez disipline sevk etti ve sonrasında partiden attı. Öztürk Yılmaz ise verilen kararları yargıya taşıyacağını belirerek itirazlarda bulunmuştu.

Öztürk Yılmaz CHP'den neden istifa etti?
Öztürk Yılmaz, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından böyle karşılanmıştı

 

Yorumlar