Özlem Gürses kimdir, boşandı mı, kimin kızıdır, babası kim, eşi kim, nereli, kaç yaşında?

Özlem Gürses kimdir, kimin kızıdır, babası kim, boşandı mı, eşi kim, nerelidir, ne iş yapıyor, görevi nedir? Son günlerde Sedat Peker'in ismine hitaben Twitter'dan mesajlar paylaşması sonrasında Özlem Gürses biyografisi veya özgeçmişi merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Özlem Gürses kimdir, boşandı mı, kimin kızıdır?

Özlem Gürses kimdir, babası kim, kimin kızıdır, boşandı mı, eşi kim, nerelidir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor, mesleği nedir? Sözcü Gazetesi yazarı Özlem Gürses, İyi Parti Meral Akşener'in yaptığı "Memleket Masası kurulsun" önerisini sahiplenerek destek vermişti. Ancak bu desteği Gazeteci Melik Yiğitel tarafından tepki çekmişti. Peki, Özlem Gürses kimdir? İşte Özlem Gürses Biyografisi: 

özlem gürses kimdir
Özlem Gürses CHP'de daha önce aktif olarak görev almış isimlerden biridir.

 

Özlem Gürses, 14 Mayıs 2020 Perşembe günü CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu programa konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Gürses, ilk kez burada "Memleket İttifakı" isimli bir ittifaktan söz etti. Gürses, Meral Akşener'in yaptığı Memleket Masası çağrısının altında aslında "Memleket İttifakı" adıyla yeni bir ittifakın kurulacağının sinyali olduğunu söyledi. Gürses'in açıklaması, siyasette son günlerde dillendirilen "üçüncü ittifak" iddialarıyla ilgili ilk kez "isim" dillendirilmesi oldu. 

Özlem Gürses 18 Ağustos 1970'te Ankara'da dünyaya geldi. Prof. Dr. Lütfi Gürses'in kızıdır. İlköğretim ve lise öğrenimini Ted Ankara Koleji'nde tamamladı. Ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'ne girmeye hak kazandı. Aynı bölümde yüksek şeref öğrencisi ve bölüm birincisi olarak ODTÜ Mimarlık Bölümü’ne yatay geçiş yaptı. Mimarlık Tarihi programında Yüksek Lisans yaparken geçirdiği bir trafik kazası onu İstanbul’a ve medya dünyasına taşıdı.

Özlem Gürses kimdird
Özlem Gürses ve iş adamı Ali Koç

 

ATV Haber Merkezi’nde muhabir olarak başladığı medya kariyerine Star’da Gece Hattı ve Kırmızı Koltuk’la devam etti. Bu süre içinde pek çok siyasetçi, bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanları’yla özel röportajlar yaptı, muhabirlik yıllarında ise sayısız özel haber yaptı. 1998 - 1999 yılları arasında Star TV'de hafta içi her gece ve haftasonu geceyarısı 12'den sonra 'Gece Hattı' adlı programını sundu.

Ufuk Güldemir’in kurduğu Habertürk TV’de 20. Saat, 13 Ajansı, Bildiğin Gibi Değil, Burası Haftasonu, Habertürk Gündem programlarını hazırladı ve sundu.

Kanal 1 Ana Haber’in hem haber müdür yardımcısı hem de ekran yüzüydü. Ratinglerde 90-100 aralığında devraldığı Ana Haber Bülteni’ni ilk 20 arasına yükseltti. Aynı kanalda Özlem Gürses’le Bakış ve Şahane Çocuklar programlarının yapımcısı ve editörüydü.

Skytürk’te Özlem Gürses’le Çizgi Dışı programında pek çok saygın ve ünlü ismi konuk olarak ağırladı.

TV8’de ve Habertürk TV’de Vivet Kanetti Uluç ve Ayşe Böhürler ile birlikte sunduğu 3YÜZ’ün özgün format yaratıcısı ve editörüydü. TV8’de ayrıca gazeteci Mustafa Karaalioğlu ile beraber “Her Pazar Açıkça” tartışma programını hazırladı ve sundu.

NTV’de yayımlanan “Mimarlık ve Yaşam” kuşağının da yaratıcısı ve ekran yüzüydü.

DİALOG Anlatım ve İletişim Okulu’nda “Haber Yazımı ve Spikerlik” ile “TV Program Yapımcılığı” derslerini, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Röportaj Teknikleri” derslerini verdi. Özlem Gürses, son dönemde kurum ve profesyonel yöneticilere medya ilişkileri konusunda koçluk yapmaktadır. Ayrıca Medya İlişkileri Eğitimi ve Etkili İletişim Teknikleri konularında ders vermeye devam etmektedir.

2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Santralistanbul’un Basın ve Halkla İlişkiler Ofisi'ni de yönetti.

Hâlen, 2013 yılında kurulan Artı Bir TV'de ana haber sunuculuğu ve haber müdürlüğü yapmaktadır.

ÖZLEM GÜRSES BOŞANDI MI, EŞİ KİM?

Özlem Gürses, Mustafa Türkay Tatar ile evlidir. Bu evliliklerinden bir çocukları var. İkilinin boşandıklarına dair söylentiler ise doğru değildir.

Boyner Grubun Başkan Yardımcısı ve CFO su olan CFO'luğun yanında Grup İcra Kurulu Üyeliği ve Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Mustafa Türkay Tatar, Ünlü gazeteci, haber sunucusu, halkla ilişkiler ve iletişim uzmanı Özlem Gürses Tatar ile evli olup, Uzay isimli bir çocuk babasıdır.

Yorumlar

Adem Kurt Güzel kültürlü bir kadın da fazla serbest. Murat Muratoğlu ile diyaloğunu ben kocası olsam kaldıramam. Bence ölçüyü kaçırıyorlar.