Özel gereksinimli çocukların da için yer aldığı Aya Maya Kumpanyası adlı müzikli çocuk oyunu büyük beğeni topladı

Bilecik’te özel gereksinimli çocuklarında yer aldığı Aya Maya Kumpanyası adlı müzikli çocuk oyunu çocuklar tarafından büyük beğeni toplarken, oyunun yönetmeni Ercümen Doğan ile Ecesu Sünetci’nin birlikte yaptığı bale gösteri izleyicileri...

Google Haberlere Abone ol
Özel gereksinimli çocukların da için yer aldığı Aya Maya Kumpanyası adlı müzikli çocuk oyunu büyük beğeni topladı

Bilecik’te özel gereksinimli çocuklarında yer aldığı Aya Maya Kumpanyası adlı müzikli çocuk oyunu çocuklar tarafından büyük beğeni toplarken, oyunun yönetmeni Ercümen Doğan ile Ecesu Sünetci’nin birlikte yaptığı bale gösteri izleyicileri gülmekten kırdı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde, Bilecik Şehir Tiyatrosu oyuncuların sergilediği ve aralarında Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okuyan özel gereksinimli çocuklarında bulunduğu Aya Maya Kumpanya adlı oyun sergilendi. Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali, kapsamında sahne alan Aya Maya Kumpanya adlı oyunun arasında Bursa’da özel bir okulda bale eğitimi alan Ecesu Sünetci’nin gösterisi ise; izleyicilerin büyük beğenisi topladı. Sergilen oyun hakkında bilgi veren Bilecik Şehir Tiyatrosu Oyun Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan, Aya Maya Kumpanya adlı oyunun bugün 25 yaşında olduğunu söyledi. 25 yıl önce bütün Türkiyeyi gezip bütün çocukların hayranlarını uyandırsan çok güzel bir çocuk kabare olduğunun altını çizen Doğan, "4 yaşından itibaren 12 yaşına kadar hatta anne, babaların, öğretmenlerin de çok hoşuna giden muhteşem bir kabareydi. Rahmetli Halit Akçatepe yaklaşık 5 yıl bu kabarede yer aldı. Ben Tülay Doğan ve dansçı arkadaşlarımızla hep beraber bu kabare için Türkiyeyi defalarca gezdik. 1 milyon 700 bin civarında çocuğa ulaştık. Bilecik’te bu kabareye Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okuyan özel gereksinimli çocuklara da yer verdik. Arada Bursa’da özel okullarda eğitim alan Ecesu Sünetci kızımız yaptığı bale kabareyi taçlandırdık" dedi.

"Keyif aldım"

Tiyatronun arasında sahneye çıkarak izleyicilere bir bale gösterisi yapan Ecesu Sünetci’de kendisine bu imkanı tanıyan Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan’a teşekkür ederek, "Benim için unutulmaz bir gün oldu. Sahneye çıkarak izleyicilere gösteri yaptım" dedi.

Öte yandan Ecesu Sünetci’nin tek başına performansının ardından Bilecik Şehir Tiyatrosu Oyun Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan’ın giydiği özel bir kıyafetle Sünetci’yi taklit etmesi izleyicileri gülmekten kırdı geçirdi.

Yorumlar