Özcan Halaç kimdir?

Özcan Halaç kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapar soruları ekonomi dünyasında ara ara gündeme gelen sorular oluyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı Ömer Halaç ile yakınlığı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Özcan Halaç kimdir?

Özcan Halaç kimdir, nerelidir, kaç yaşında, Ömer Halaç ile akrabalığı veya yakınlığı nedir? İşte Özcan Halaç hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Özcan Halaç, Afyonkarahisar'da 1972 yılında Fazlı Halaç ve Macide Halaç çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. 

Eğitimini hukuk alanında tamamlayan Özcan Halaç'ın asıl mesleği avukatlıktır.

İstanbul Kuyumcular Rafinerisinin yönetim kurulu başkanıdır. 

Özcan Halaç, 2008 yılında Afrika ziyareti esnasında rahatsızlandıktan sonra henüz 38 yaşındayken hayatını kaybeden Ömer Halaç'ın kardeşidir. 

Ömer Halaç ise endüstri mezunuydu. 

İstanbul'da ilk kuyumcu rafinerisi açan kişi olarak biliniyordu. 

İlkokulu Emirdağ Mithatpaşa İlkokulu'nda, orta okulu Emirdağ Lisesi'nde, Liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamlamıştır. 1987 yılında Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne girerek 1991’de mezun olmuştur. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde Uluslararası İşletmecilik konusunda yüksek lisans yapmıştı.

1996 yılında aile şirketi olarak Halaç Kuyumculuk’u kurarak İstanbul Kapalıçarşı’da altın rafine işine girmiştir.

Halaç, Afrika kıtasında lojistik merkezler kurarak bu altınların rafine edilmemiş ham hali ile Türkiye’ye getirilmesini ve rafinericilik katma değerinin burada kalmasını da sağlamayı amaçlıyordu.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Bangui’de yaklaşık 9 ay önce Yahudi bir ortakla kurduğu altın madeninin ilk üretimini yerinde görmek amacıyla 16 Nisan’da 2 çalışanıyla bu ülkeye giden İstanbul Altın Rafinerisi’nin (İAR) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halaç, dört günlük iş gezisi sırasında Anofel adı verilen ve sıtma paraziti taşıyan sineğin kendisini soktuğunu farketmedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nden 19 Nisan’da dönen ve Kırgızistan’a giden Halaç, soğuk algınlığı şikayetiyle Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Sıtma teşhisi geç konan Halaç, hayatını kaybetmişti.

Yorumlar