Oysa suyu bedava vereceğim demişti

Ankara'da seçimler öncesinde suyu bedava vereceği vaadinde bulunan Mansur Yavaş, şimdi maliyetleri bahane ederek suya indirim bile yapmıyor. İndirim isteyen AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin kararını ise veto etti. Öte yandan su maliyeti bahanesiyle de birçok hizmet durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
Oysa suyu bedava vereceğim demişti

Seçilmeden önce Ankaralılara suyu bedava vereceğini ileri sürerek oy toplamaya çalışan Mansur Yavaş, iş başına geldikten sonra söylediklerini unuttu aksine suya zam üstüne zam yapmaya başladı. AK Parti ve MHP Meclis üyelerinin indirim taleplerine ise karşı çıktı. İndirimde ısrar edilmesi üzerine de Ankaralılara yıllardır verilen sosyal hizmetleri askıya almaya başladı. 

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde belediye meclisinin Ankara'da tüm su tarifelerine yüzde 50 indirim getiren kararını veto etti. Yavaş'ın suya indirim kararını veto etmesi sonrası yüzde 50 indirim yapılması teklifi yeniden kabul edildi.

Gelişmenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. ABB'den yapılan açıklamada, söz konusu kararın mahkemeye taşınacağı ifade edilerek "Kanun dışı önergeyle su ücretlerine yüzde 50 indirim yapılmıştır. Zararın ekonomik koşullar nedeniyle daha da artması durumunda personel çıkartılmak zorunda kalınacaktır." denildi.

İndirim kararını mahkemeye taşıyan CHP'li ABB, devam eden büyük altyapı projelerini, sosyal yardımları ve kırsal kalkınma desteklerini erteledi. Bu kararla büyük tepki çeken belediyeden yeni bir açıklama geldi.

"ASKİ'NİN İFLAS EDECEĞİ ÖNGÖRÜLMEKTEDİR"

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "ASKİ'nin iflas bayrağını çekeceği öngörülmektedir" denildi.

ABB'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara'da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetinin yarısıydı. ABB Meclisi'nde; hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazot ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan suyun ücretine AK Partili üyelerin verdiği yasa dışı önergeyle yüzde 50 indirim kararı alındı. Bu kararla zararın milyarlarca lirayı bulacağı ve ASKİ'nin iflas bayrağını çekeceği öngörülmektedir.

Su hayati öneme sahiptir. ASKİ'nin geliri sadece elektrik giderini bile karşılayamayacaktır. Ankara'nın susuz kalmaması için Belediye bütçesinden ASKİ'ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle devam eden büyük altyapı projelerini, sosyal yardımları ve kırsal kalkınma desteklerini ertelemek durumunda kalmıştık. Süreçte Büyükşehir Belediyemizin büyük ihalelerinin de iptal edilmesi söz konusudur.

TÜM KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Bununla birlikte, Ekim ve Kasım aylarında çoğu dış ilçelerimizde yapılması planlanan 16 adet panayır, gösteri, konser gibi tüm kültür-sanat etkinlikleri de ertelenmiştir. Cumhuriyet Bayramı konserleri dışında bu süreçte etkinlik düzenlenmeyecektir.

Bu yasa dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz, projelerimiz ve kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Mansur Yavaş, seçim öncesinde katıldığı bir televizyon programında suyu bedava vereceğini ileri sürünce eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, bunu nasıl yapacağını sormuştu. Yavaş da Ankara'daki imar rantından kazanacağı parayı buraya yatıracağını savunmuştu. 

Yorumlar