OYAYO hisseleri neden yükseliyor?

OYAYO neden yükseliyor? OYAYO hisseleri neden yükseliyor? yatırım yapan vatandaşlar tarafından en çok arananların başında gelmektedir.

Google Haberlere Abone ol
OYAYO hisseleri neden yükseliyor?

OYAYO neden yükseliyor? OYAYO hisseleri neden yükseliyor? sorularının yanıtı Oyak Yatırım Ortaklığı (OYAYO)  borsa hisselerinin son haftalarda dikkat çekici biçimde yükseliyor olmasından şüphelenen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

OYAYO hisseleri son 8 işlem gününde 2 tl seviyesinden 4.4 tl seviyesine yükselerek ciddi bir artış yaşarken yatırımcılar bu durum üzerine OYAYO hisseleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Ortalama olarak yüzde 100'ün üzerinde artış gösteren OYAYO hisselerinin dehşedengiz yükselmesi için şirket yatırımlarıyla ilgili herhangi bir haber akışı gerçekleşmemişken nedenleri merak ediliyor.

Buna rağmen OYAYO 2 Şubat günü de (saat 16,36) itibariyle BİST'in en çok kazandıran ikinci hissesi olarak dikkat çekiyor... Açığa satış yasağına rağmen halen 4,46 seviyesinden işlem yapan hisse yatırımcısına ortalama yüzde 15 kazandırmış durumda... 

OYAYA hissesindeki şüpheli yükseliş, Oyak Yatırım Ortalığı yönetimininde dikkatini çekti ve şirket kamuoyuna "

 “Şirketimizin 28.02.2020 tarihi itibariyle net aktif değer tablosuna göre pay başına net aktif değeri 1.4998 TL dir. 28.02.2020 tarihi itibariyle BİAŞ'ta oluşan 3.73 TL ağırlıklı ortalama fiyatı, pay başına net aktif değerinin 2 katını aşmıştır.” açıklamasını yapmak zorunda kaldı. 

OYAYO hissesinin defter değerinin 1.5 lira olduğunun ve halen hissesin 4.5 tl olduğu analiz edilirse; şüpheli yükseliş karşısında küçük yatırımcıların dikkatli olması öneriliyor. 

Yorumlar