Oy pusulaları PKK sığınağında bulundu

Terör örgütüne yönelik devam eden Kapan Operasyonu esnasında bulunan bir sığınakta devletin resmi belgeleri ve yerel seçimlere ait oy pusulaları bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Oy pusulaları PKK sığınağında bulundu

Terör ögrütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda ilginç sonuçlar elde edildi. Bitlis'te devam eden Kapan Operasyonu esnasında bulunan bir sığınakta devletin resmi belgeleri ortaya çıktı. Belgeler arasında 2014 ve 2015 seçimlerine ait oy pusulaları da bulundu. 

Doğu ve Güneydoğu'nun ücra köşelerinde terör örgütünün sık sık seçimlere müdahale ettiği biliniyor. Birçok yerde terör örgütünün vatandaşları tehdit ederek kendi belirledikleri adayı seçmeleri yönünde baskı yaptıkları da biliniyordu. Ancak, son günlerde başlatılan Kapan Operasyonu'nda ele geçirilen belgeler, örgütün devlet kurumlarına da sızarak buralardan belgeler temin ettiği ortaya çıktı. 

Bitlis'te devam eden Kapan Operasyonu'nda terör örgütüne ait bir sığınak tespit edildi. Sığınakta aralarında devletin resmi belgelerinin de bulunduğu çok sayıda döküman ele geçirildi. Ele geçirilen belgeler arasında 2014 ve 2015 seçimlerine ait oy pusulaları da yer alıyor.

Ele geçirilen resmi evraklar arasında bazı vatandaşlara ait mahkeme tutanakları bulunuyor. Vatandaşların mahkemede verdikleri ifadelerin tutanaklarının yanısıra 2014 ve 2015 seçimlerine ait resmi dökümanlar da ele geçirildi.

Ele geçirilenler arasında seçimlerde kullanılan birleştirme tutanakları da bulunuyor.

Bitlis'in Güroymak ilçesi de dahil olmak üzere yerel ve genel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'daki birçok yerde seçimlere şaibe karışmıştı. Terör örgütü tarafından belirlenen adayların seçimi kazanması için örgüt tarafından vatandaşlara baskı yapıldığı, resmi begelerle oynandığı belirtiliyordu. Öte yandan seçimler esnasında HDP adaylarının dışındaki adayların da sık sık tehdit edildiği de resmi kayıtlara geçmiş durumda.

Terör örgütüne yönelik devam eden Kapan Operasyonu esnasında bulunan bir sığınakta devletin resmi belgeleri ve yerel seçimlere ait oy pusulaları bulundu.

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar