Yerli otomobilde yeni gelişme, Erdoğan test sürüşü yapacak

Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu tarafından prototipi hazırlanan yerli elektrikli otomobil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla önümüzdeki günlerde tanıtılacak.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobilde yeni gelişme, Erdoğan test sürüşü yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yerli otomobili üretcek babayiğit arıyoruz" açıklamasının ardından gündeme gelene 2011 yılından beri gündemde olan yerli otobil için süreç hızlandı.

Cumurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve 2017 yılında hızlanan yerli otomobilimin yakın zamanda tanıtımı yapılacak ve üretilen prototipin ilk test sürüşünü Erdoğan yapacak.

5 BABAYİĞİT ORTAYA ÇIKTI

Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, 2017 yılından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding tarafından imzalandı. Projedeki '5 babayiğit'in yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de şirkete ortak oldu.

GEBZE'DE SÜRÜŞ YAPILACAK

Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding ve TOBB'dan oluşan 6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018'de 'Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

Hisse oranlarının hemen hemen eşit olduğu şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar, TOBB ise yüzde 5 payla yer aldı. Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu (TOGG) CEO'luğuna Haziran 2018 tarihinde başarılarıyla tanınan Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze'deki Bilişim Vadisi'ne taşındı.

Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu, yerli aracın prototipini önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtacak. Erdoğan'ın Gebze'de yerli otomobil çalışmalarını yerinde incelemesi ve aracı bu sırada test etmesi bekleniyor.

"BU PROJE FIRSAT PENCERESİ SUNACAK"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu proje elektrikli, otonom ve bağlantılı araç teknolojilerinin temelden dönüştürdüğü otomotiv endüstrisinde ülkemize bir fırsat penceresi sunacak" demişti.

TOGG'A YURT DIŞINDAN YÖNETİCİ TRANSFERİ

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), endüstrinin önde gelen isimlerinden Sergio Rocha'yı Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici olarak bünyesine kattı. Rocha, TOGG'da ürün planlama, program yönetimi, satın alma, tedarik zinciri, üretim mühendisliği ve üretim operasyonlarında liderlik edecek. Rocha Türkiye'ye gelmeden önce Hindistan'daki bir elektrikli araç girişiminde çalışıyordu.

2 BİN KİŞİYLE ANKET YAPILDI

TOGG, yerli otomobil projesine başladığında Türkiye genelinde 2 binin üzerinde kişiyle araştırma yaptı. Araştırma sonucunda C segmentinde bir SUV araca talebin yüksek olduğu anlaşıldı. Bu yüzden üretilecek ilk modelin C-SUV olmasına karar verildi. Bu arada otomobilin tasarımında Türk tüketicilerin söz sahibi olduğu ortaya çıktı. Yapılan klinik çalışmalarda müşterilere ihtiyaç ve beklentileri soruldu. İç ve dış tasarımda bunlar dikkate alındı.

Yorumlar