Sigortasız ve kaskosuz yollara çıkmayın

Milyonlarca aracın aynı anda yola çıkacağı dokuz günlük bayram tatili öncesinde MAPFRE Sigorta’dan sürücülere önemli bir uyarı geldi: Yasal bir zorunluluk olan trafik sigortasını ve kendi aracınızı güvence altına alacağınız genişletilmiş kasko sigortanızı yaptırmayı ihmal etmeyin!

Google Haberlere Abone ol
Sigortasız ve kaskosuz yollara çıkmayın

Milyonlarca aracın aynı anda yola çıkacağı dokuz günlük bayram tatili öncesinde MAPFRE Sigorta’dan sürücülere önemli bir uyarı geldi: Yasal bir zorunluluk olan trafik sigortasını ve kendi aracınızı güvence altına alacağınız genişletilmiş kasko sigortanızı yaptırmayı ihmal etmeyin!

Ramazan Bayramı’ndaki dokuz günlük tatil nedeniyle yollara çıkmaya hazırlanan pek çok kişi, yolculuk için özel araçlarını tercih ediyor. Tatile çıkmadan önce aracın bakımının yanı sıra trafik sigortası ve genişletilmiş kasko sigortasını da yaptırmak ise yolda karşılaşılabilecek olumsuz durumlara karşı büyük önem taşıyor.

Volkan Babür: Sürücülerin hem trafik sigortası hem de kasko yaptırmalarını öneriyoruz

Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinden MAPFRE Sigorta İcra Kurulu Üyesi ve Teknik Alanlar Genel Müdür Yardımcısı Volkan Babür, bayramda arabasıyla yola çıkacaklara önemli uyarılarda bulundu. Bayramda milyonlarca aracın aynı anda yola çıkması nedeniyle sürücülerin çok daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan Babür, “Hepimizin büyük sevinç yaşadığı bayramda, yollarımızda istenmeyen olaylar yaşanmaması için sürücülerimizin araçlarının tüm bakımlarını yaptırmaları, özellikle uzun yola gideceklerin uykusuz kalmamaları ve gözlerini bir an olsun yoldan ayırmamaları çok önemli. Bunun yanı sıra araçlarının yasal bir zorunluluk olan trafik sigortalarını mutlaka kontrol etmelerini ve genişletilmiş kasko sigortasını yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.

“Trafik sigortası ve kasko farklı amaçlara hizmet ediyor”

Zorunlu trafik sigortası ve genişletilmiş kasko sigortasının zaman zaman sürücüler tarafından dahi karıştırılabildiğini söyleyen Volkan Babür, sözlerini şöyle sürdürdü, “Zorunlu trafik sigortası, kaza durumunda karşı tarafa ve üçüncü kişilere verdiğiniz zararları karşılar. Bu zararlar maddi olduğu gibi sağlık giderleri, sürekli sakatlık teminatı ve vefat durumunu da kapsar. Genişletilmiş Kasko Sigortası ise kazalarda ve diğer risklerde kendi aracınızı güvence altına alır. Dolayısıyla büyük emeklerle alınan, gözümüz gibi baktığımız araçları güvence altına almak için genişletilmiş kasko sigortası yaptırmak şart. Genişletilmiş kasko, sigortası, trafik sigortası gibi zorunlu değil ancak iki sigorta türü farklı amaçlara hizmet ettiği için birbirinin tamamlayıcı niteliğindedir.”

Zorunlu trafik sigortası ve yol yardımı bir arada

Başta yola çıkmadan önce ihmal edilen kontroller olmak üzere, araçların çeşitli nedenlerle yolda kalabildiğini de hatırlatan Volkan Babür, “MAPFRE Sigorta olarak sigortacılığa yeni bir bakış açısı getirerek oluşturduğumuz MİXTRAFİK ile zorunlu trafik sigortası, yol yardımı ve onarım desteğini tek pakette sunuyoruz. Yol yardımı, lastik tamiri, mini onarım, oto cam değişimi, ikame araç gibi birçok ek güvenceyi tek bir poliçede sağlayarak müşterilerimizin her anlarında yanlarında oluyoruz. Ayrıca, tatile giderken geride bırakılan evlerin yangın, su basması ve hırsızlık gibi talihsiz olaylardan etkilenmemesi ve maddi açıdan ek yük yaratmaması için konut sigortası yaptırılmasını öneriyoruz.” diye konuştu.

MAPFRE Sigorta’dan Aracıyla Bayram Tatiline Çıkacaklara 10 Altın Öneri!

1-Motor yağının azalması, mekanik parçaların birbirine sürtünmesine ve motorun zarar görmesine neden olur. Bu nedenle motor kapalıyken yağ seviyesini kontrol edin ve gerekliyse motora yağ ekleyin.

2-Sileceklerin yol görüşünüzün olumsuz etkilenmemesi için işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi gerekir. Bu nedenle sileceklerin iyi durumda olduğundan emin olun ve gerekliyse ön cam yıkama suyu ekleyin.

3-Araç kullanırken sadece önünüze değil, arkanıza da bakmanız gerekir! Dikiz aynasını ve yan aynaları kontrol edip sağlıklı görüş açısı sunduklarına emin olun.

4-Karanlıkta görüşünüzün iyi olabilmesi için farların yönünü uygun şekilde ayarlayın ve fren lambalarını kontrol edin.

5-Lastikler, yol tutuşu ile doğrudan ilgilidir. Yola çıkmadan önce lastikte aşınma olup olmadığını ve lastik basıncının seviyesini kontrol edin.

6-Aküde bir sorun olması yolda kalmanıza, akü başlarının oksitlenmesi ise otomobilinizin çekiş gücünün azalmasına neden olabilir. Bu nedenle akünüzü gözden geçirin ve akü başlarını temizleyin.

7-Güvenli bir sürüş için frenleri kontrol edin ve fren balatalarında aşınma olup olmadığını inceleyin.

8-Frenlerin iyi çalışabilmesi için hidrolik yağı da oldukça önemlidir. Bir ölçme çubuğu kullanarak fren hidrolik yağı seviyesini kontrol edin.

9-Yolda karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlara karşı trafik seti ve ilk yardım çantanızın eksiksiz olduğundan emin olun.

10-Ehliyet, ruhsat, nüfus cüzdanı, aracınıza ilişkin sigorta poliçeleriniz gibi tüm gerekli belgeleri yanınızda bulundurun.

Yorumlar