Milli otomobilin detayları ortaya çıkmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde test sürüşü yapılması beklenen milli otomobilin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Milli otomobilin detayları ortaya çıkmaya başladı

Türkiye'nin milli otomobiline kavuşmasında bir eşik daha aşılıyor.

Türkiye ve dünyada otomobil sektörünün merakla beklediği milli otomobilin tanıtımı için sayılı günler kaldı.

Türkiye'de üretilecek yerli ve milli otomobilin ilk test sürüşünün önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Kısa bir süre içinde görücüye çıkması beklenen yerli arabanın piyasaya çıkacak ilk modelin tasarımını dünyaca ünlü İtalyan şirket Pininfarina tarafından yapıldığı öğrenildi.

TASARIM İÇİN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Milli otomobilin üretim süreci için başa getirilen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, projeye başladığı günden bu yanan hemen hemen her açıklamasında alanında dünyanın en iyileri ile çalışmayı tercih ettiklerini vurguluyordu.

TOGG, milli otomobilin tasarımı içinde alanında dünyanın en iyilerinden birini seçme kararı aldı.

Dünya gazetesinde Aysel Yücel'in haberine göre; Milli otomobili tasarlayan İtalyan Pininfarina, dünyanın en ünlü ve en büyük otomotiv tasarım şirketlerinden biri.

1930 yılındada kurulan Pininfarina esas olarak ününü Ferrari ve Lambhorgini tasarımları ile kazansa da Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi pek çok tanınan markanın tasarımlarını da yapıyor.

Bilindiği gibi kendi yerli otomobilinin hazırlıklarını yapan Vietnam'ın da tasarımda tercihi Pininfarina olmuştu. Geçen yıl yapılan anlaşmaya göre, Vietnamlı otomotiv üreticisi VinFast, biri sedan biri de SUV olmak üzere iki yeni araç geliştirmek üzere Pininfarina ile sözleşme imzaladı. Öte yandan Pininfarina, elektrikli otomobil pazarına da giriş yaparak, kendisine ait ilk otomobili olan elektrikli hiper Battista'yı martta Cenevre'de tanıtmıştı.

2022'DE ÜRETİM BAŞLAYACAK

Milli otomobilin üretimine 2022 yılında başlayacak. Otomobil 2022'de piyasaya çıktığında Avrupa'da geleneksel olmayan bir üretici tarafından üretilmiş ilk elektrikli SUV olacak. İlk araç C SUV olacak, ancak 2030 yılına kadar toplam 5 model ve 3 facelift (makyaj) gerçekleşecek. İsim ve markayla ilgili çalışmalar ise devam ediyor.

Yorumlar