Borusan Otomotiv Motorsport Zandvoort Pistinde İlk Kez Yarışacak

Borusan Otomotiv Motorsport, GT4 European Series’in beşinci ayak yarışları kapsamında milli sporcuları Levent Kocabıyık ve İbrahim Okyay ile Hollanda’nın Zandvoort Pisti’ne çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Borusan Otomotiv Motorsport Zandvoort Pistinde İlk Kez Yarışacak

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), bu hafta sonu GT4 European Series’in beşinci ayak yarışları kapsamında ilk kez Hollanda’nın Zandvoort Pisti’nde yarışmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar mücadele ettiği 12 yılda, 4 kıta ve 20 ülkedeki 32 farklı pistte start alan BOM için Zandvoort, yarıştığı 33’üncü pist olacak.

Savaş döneminin ardından 1948’de Hollanda’ya F1 sahnesine yer bulmak için açılan ve asıl tarihi 1930’lu yıllarda yapılan sokak yarışlarına dayanan Zandvoort Pisti, bugün kullanılan şeklini 1999 yılında adlı. Deniz kenarında yer alan 4,252 km uzunluğundaki pist, inişleri, yokuşları ve en ufak pilotaj hatasını affetmeyen yapısı ile fark yaratıyor.

2019 GT4 sezonunun ilk ayağında start alan Türkiye Şampiyonu Levent Kocabıyık, bu yarışta direksiyonu takım arkadaşı İbrahim Okyay ile paylaşacak.

Cumartesi günü gerçekleşecek ilk yarış Türkiye saati ile 13:50’de, Pazar günkü ikinci yarış ise 12:25’te start alacak ve organizatörün YouTube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışmakta olan takımın diğer sponsorları Borusan Lojistik, Shell, Securitas ve Glasurit’tir.

Yorumlar