Otomobil sektöründe normale dönüş

Koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerden biri de otomobil üretimi oldu. Tüm dünyada normale dönüş planları konuşulurken, otomobil üreticilerinden de konu ile ilgili açıklama geldi. Bazı markalar üretime başlama takvimini açıkladı, bazıları ise ertelediklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Otomobil sektöründe normale dönüş

Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisini altına alan koronavirüs salgını bir çok sektörde üretimleri durdurdu. Bu sektörlerden biride otomobil sektörü oldu. Bazı ülkeler salgın hala yüksek seviyelerde etkisini devam ettiriyor ancak bazılarında normale dönüş konuşulmaya başladı. 

Otomobil sektörü de normale dönüş planlarını devreye aldı. Bazı markalar üretime devam edeceklerini bazıları ise üretimi bir süre daha ertelediklerini duyurdu. İşte otomobil sektöründe üretime başlama kararı alan ve erteleyen firmalar.

Volkswagen:

ABD'de salgının hala yüksek oranda seyretmesi ve can almaya devam etmesi, firmanın buradaki üretimi ile ilgili kararında etkili oldu. Volkswagen, ABD’deki Chattanooga üretim tesisinde üretimi ertelediğini duyurdu. 

Almanya'daki tesisilerinde ise durum farklı. Almanya'da salgının kontrol altına alınmasının ardından şirket buradaki üretimine 27 Nisan itibari ile başladı.

Toyota:

Toyota da Volkswagen gibi ABD'deki üretimini bir hafta daha erteleme kararı aldı. 11 Mayıs'ta tekrar üretime başlamayı planlıyor.

BMW ve Audi:

Alman otomobil devleri BMW ve Audi, iki farklı tesisini açtı. BMW, Münih’teki BMW Welt Deneyim Merkezi'ni müşterileri için açarken müzesini geziye açmadı. Audi’yse 29 Nisan günü Almanya, Ingolstadt’ta üretime yeniden başladı. Audi’nin bu tesisinde şu anda A3 ve Q2 modelleri üretiliyor. 

Ford, Fiat ve General Motors:

General Motors, Ford ve Fiat Chrysler Automobiles, şu ana kadar bir açıklamada bulunmadı ve tesislerdeki üretim şu an devam etmiyor ancak The Wall Street Journal’a göre üç şirket de 18 Mayıs’ta üretimi yeniden başlatacak. General Motors, yakın bir zamanda işçilerini korumak için kararlaştırdığı güvenlik protokollerini paylaşmıştı.

Yorumlar