Bala Hatun ile Osman Bey'in evilik süreci nasıl başladı?

Osman Bey ile Bala Hatun evlendi mi? Osman Gazi ile Bala Hatun nasıl evlendi? sorularının yanıtı ATV'nin en sevilen dizilerinden biri olan Kuruluş Osman dizisi meraklıları tarafından sorgulanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bala Hatun ile Osman Bey'in evilik süreci nasıl?

Osman Bey ile Bala Hatun evlendi mi? Osman Gazi ile Bala Hatun nasıl evlendi? son zamanlarda Türk televizyonlarına dağma vuran Kuruluş Osman dizisi izleyenler tarafından sıkça merak ediliyor. Peki, Osman Bey ile Bala Hatun evleniyor mu, ne zaman ve nasıl evlendiler? 

Şeyh Edebali'nin Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'e kızı Bala Hatun'u vermeyi reddetmesinin ardından Kuruluş Osman dizisi meraklıları sıkça Bala Hatın ile Osman Bey'in nasıl ve ne zaman evlendiğine dair araştırmalarını sürdürüyor. Dizinin bir bölümünde Selcan Hatun'un Şey Edebali'ye giderek kızı Bala Hatun'u Osman Bey için istemesinin ardından gündeme gelen Osman Gazi ve Rabia Bala Hatun ne zaman evlendi sorusu özellikle de son zamanlarda sıkça sorgulanırken, Şeyh Edebali'nin evliliklerine karşı gelmesinin nedeni de merak ediliyor.. Atv ekranlarında yayınlanmaya devam eden yapımda her hafta işlenen konuların tarihteki yerleri izleyicilerin araştırma konusu haline gelirken bu haberimizi sizler için hazırladık. Peki, Osman Gazi ile Rabia Bala Hatun evlendi mi, ne zaman ve nasıl evlendi?

RABİA BALA İLE OSMAN BEY EVLENDİ Mİ?

Bala Hatun ve Osman Bey bilindiği üzere tarihte bir evlilik yapmış ve bu yollar Osman Bey Şeyh Edebali'nin damadı olmuştur. Osman Gazi'nin ikinci eşi olduğu bilinen Bala Hatun, aynı zamanda Orhan Bey'in kardeşi olan Alaeddin Bey'in annesidir.

Rabia Bala Hatun'un tam olarak doğum tarihi bilinmesede 13. Yüzyılda yaşamış bir Osmanlı kadını ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ikinci eşi, Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesi olarak bilinmektedir. Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapmış daha sonra ise Şeyh Edebali'nin kızı olan Bala Hatun ile evlenmiştir.

Osman Gazi 1289 yılı civarlarında Şeyh Edebali'nin kızı Rabia Bala Hatun ile ikinci evliliğini yaparak güç kazanmıştır. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir. Torun çocukları: Yıldırım Bayezid, Savcı Bey, Yakub Çelebi, Nefise Hatun, Sultan Hatun, Halil Bey, İbrahim Bey Torunlar: I. Murad, Süleyman Paşa, Şehzade Halil, Fatma Hatun

Dizinin senaryosuna göre akış bir farklı seyretsede tarihçiler genel olarak Bala Hatun'u Osman Bey'in ikinci eşi olduğu üzerinde dururlar. 

Yorumlar