Osman Altuğ kimdir, nerelidir?

Osman Altuğ kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir, nereden mezundur, nerelerde çalıştı? Ekonomist Osman Altuğ, son günlerde yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Osman Altuğ kimdir, nerelidir?

Osman Altuğ kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, uzmanlık alanı nedir? Prof. Dr. Osman Altuğ ihtisas alanı nedir, nerede çalıştı veya daha önce ne iş yaptı? Son günlerde bazı televizyon kanallarında ekonomi üzerine yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Altuğ'un kim olduğu merak ediliyor. Peki, Osman Altuğ kimdir? 

Osman Altuğ 1946 yılında Yozgat'ın Aşağı Nohutlu Mahallesi'nde dünyaya geldi.

İlkokul 4.sınıfa kadar Yozgat'da Sakarya İlkokulu'nda okudu.

Osman Altuğ ailesi, babasının sağlık sorunu ve ticaret gayesiyle İstanbul'a taşındı.

Osman Altuğ kimdir, nerelidir?
Osman Altuğ

 

İlkokulu İstanbul Cankurtaran İlkokulu'nda, Ortaokulu İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı.

Altuğ, daha sonra Beyoğlu Ticaret Lisesi'ne kaydoldu.

Ticaret Lisesi'nde hem okudu hem de çalıştı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi.

İhtisas Muhasebeleri kürsüsü'nde asistan oldu.

Prof. Dr. Osma1972 yılnda doktor, 1978 yılında doçent oldu.

Altuğ 1988 yılında Marmara Üniversitesi'nde profesör oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEPKİ GÖSTERDİĞİ İSİM

Osman Altuğ, tanzim satış mağazalarını açmasına tepki göstererek eleştirilerde bulunmuştu.

Prof. Dr. Osman Altuğ, Milli Görüş’ün kanalı TV5’te hükümetin ekonomi politikasını eleştirmişti. 1940'ta İkinci Dünya Savaşı koşullarında, ilan edilen Milli Koruma Kanunu'nu hatırlatan Altuğ, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisi ile yönetildiğini, savaş ortamında da olunmadığını söyleyerek, "Biz buna emir-komuta ekonomisi diyoruz, devlet şekli ne olursa olsun fiyatlara müdadale edemez, serbest piyasa ekonomisinde bunun yeri yoktur" demişti.

"Savaş döneminde milli koruma kanununa dayanarak insanlara ekmek karnesi vermekle gıda fiyatlarını belirlemeye çalışmak aynı şeydir" diyen Altuğ, devalüasyon uyarısı yaptı ve "serbest piyasa ekonomisinde, fiyatları kontrol etmeye kalkmak, ülkenin ciddi ekonomik sorunlar yaşamasına neden olur. 11 Haziran 1956'da Başbakan Adnan Menderes, Milli Koruma Kanunu çıkardı, hatta hapis cezası getirdi. Bu süreç 1958'de devalüasyonu getirdi. Yüzde 300 devalüasyon oldu. Tek sebep Adnan Menderes'in fiyatları kontrol etmeye kalkmasıydı. Bu devalüasyon da 27 Mayıs Darbesi'ni getirdi" şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında Bursa’daki mitingde konuştu. Erdoğan, Gökdere Meydanı’nda yaptığı konuşmada isim vermeden Prof. Dr. Osman Altuğ’u eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında sebzelerin tanzim satışına dikkat çekerek, “Çıkmış birileri ne diyor. Bazıları var ya profesör mırofesör falan… Bu diyor serbest piyasaya ters. O serbest piyasa dediğin senin haftalık, 15 günlük ürünlerle alakalı değil. O kalıcı ürünlerle ilgili. Sen buz dolabında, çamaşır makinesinde böyle bir zorlama yaparsan, ha doğrudur, o zaman haklısın” dedi.


 

Yorumlar