Ortahisar’da 78 bin 903’e işyeri ve konuta doğalgaz ulaştırıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’u doğalgaz ile donatmaya devam ediyor.Trabzon’un Ortahisar ilçesinde doğalgaz çalışmalarına aralıksız olarak devam edilirken kapısına doğalgaz getirilen işyeri ve konut sayısı 78 bin 903’e ulaştı....

Google Haberlere Abone ol
Ortahisar’da 78 bin 903’e işyeri ve konuta doğalgaz ulaştırıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’u doğalgaz ile donatmaya devam ediyor.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde doğalgaz çalışmalarına aralıksız olarak devam edilirken kapısına doğalgaz getirilen işyeri ve konut sayısı 78 bin 903’e ulaştı. Ortahisar ilçesinde 27 mahallede doğalgaz kullanılırken 31 mahalleye doğalgaz hattı çekildi. Bu kapsamda Ortahisar ilçesinde 32 kilometre çelik doğalgaz hattı döşenirken polietilen hattı 259 kilometreye ulaştı. Ortahisar ilçesindeki doğalgaz çalışmalarının tamamlanma oranı yüzde 80’i aştı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede kapısına doğalgaz getirilen herkesin mutlaka bu ekonomik ve sağlıklı yakıt türüne geçiş yapması gerektiğini söyledi. Doğalgazın diğer yakıt türlerine göre çok daha ekonomik olduğunu yineleyen Gümrükçüoğlu, “Ortahisar ilçesinde kapısına doğalgaz ulaştırdığımız 78 bin 903 işyeri ve konuttan 47 bin 503’ü doğalgaz kullanıyor. Doğalgaz kullanım oranında ciddi bir artış yaşanmakla birlikte herkesin bu ekonomik ve sağlıklı yakıt türüne geçiş yapması, gerek çalışmalarımızın bundan sonra da süratle devam etmesi ve gerekse şehrimizin daha da yaşanılabilir bir kent olması açısından önem arz etmektedir” dedi.

Yorumlar