Türkiye'ye gelen Trump'ın akıl hocasından ilk açıklamalar

ABD Başkanı Trump'ın akıl hocası olarak bilinen Senatör Graham, Ankara ziyareti sonrasında yaptığı ilk açıklamada, ülkesinin Suriye'de Türkiye'nin başına açtığı sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye gelen Trump'ın akıl hocasından ilk açıklamalar

ABD Başkanı Donald Trump'ın akıl hocası olarak bilinen Amerikalı Senatör Lindsey Graham, "Türkiye'yi korumalı ve Suriye'de Türkiye için ortaya çıkardığımız (YPG/PKK) sorunu çözmeliyiz." dedi.

ABD'li senatör Lindsey Graham basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Graham'ın konuşmasından satır başları şöyle: PKK, ABD nazarında bir terör örgütüdür. YPG’nin siyasi kolu PKK ile bağlantılıdır. Kanıtlar gayet açıktır. Müttefik Türkiye'yi korumalı ve Suriye'de Türkiye için ortaya çıkardığımız (YPG/PKK) sorunu çözmeliyiz. Bizimle DEAŞ'a karşı savaşanlara da bir şeyler borçluyuz. İlerlemek için şansımız var, hatalarımızı düzeltmek için fırsatımız ve ve zamanımız tükeniyor, bu yüzden buradayım. YPG'nin Türkiye'den uzaklaştırılması için Dunford'un bir çalışması var. 

ABD askeri hemen çekilirse Suriye'de daha büyük bir savaş çıkar. Trump'ın çekilme sürecini yavaşlatarak Münbiç yol haritasına odaklanmasını umuyorum. Türkiye bizim silahlandırdığımız kişilerle muhatap olmak zorunda kalacak. Suriye'den plansız bir şekilde çekilme kaosa neden olur. Bunun Türkiye için felaket olacağını Başkan Trump'a söyledim. DEAŞ'lılar hala dağlarda. Trump'ı Obama gibi hata yapmaması için uyardım. Güvenli bölge Türkiye'nin güvenliği için kurulacak. Münbiç yol haritası uygulanırsa Fırat'ın doğusunda tampon bölge olur. Bu süreci doğru yönetmeliyiz, Tmp dikkatli olmalı. Türkiye bizim silahlandırdığımız kişilerle muhattap olmak zorunda kalacak. Münbiç Cenevre'ye gidişin ilk basamağıdır.

ABD ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler, Veliaht Prens Selman, Kaşıkçı cinayeti meselesini daha ciddi şekilde ele almadan ilerleyemez. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump arasında eşsiz ve özel bir ilişki var. Trump bunu takdir ettiğini defalarca bana söyledi.

Yorumlar