Suudi bir gazeteci daha kayboldu

Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedi henüz bulunamazken, Suudi bir gazetecinin daha kaybolduğu öğrenildi. Kaybolan gazetecinin yönetime muhalif olduğu öğrenildi. Öte yandan dün bir haber yayınlayan BBC, Cemal Kaşıkçı vakasının Suudi Arabistan yönetimi için bir ilk olmadığını ileri sürmüştü.

Google Haberlere Abone ol
Suudi bir gazeteci daha kayboldu

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim günü katledildikten sonra cesedi ortadan kaldırılan Cemal Kaşıkçı'nın hala cesedi bulunamazken, benzer bir vakadan daha söz edilmeye başlandı. Tam da İngiliz BBC kanalının Suudi Arabistan kaynaklarına dayandırarak verdiği, "Cemal Kaşıkçı vakası ilk değil" başlıklı haberin yayınlandığı günün ertesinde başka bir gazetecinin kaybolduğu haberi geldi.

Suudi gazeteci ve yazar Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser'in geçtiğimiz hafta gözaltında işkence görüp öldürüldüğü iddia edildi. İnsan hakları aktivisti Yahya Assiri de Aziz Al-Jasser'den bir süredir haber alınamadığını ve gelişmeleri takip ettiğini söyledi.

Henüz doğrulanamayan bilgilere göre Suudi gazeteci Aziz Al-Jasser hapishanede işkence gördü ve öldürüldü.

Suudi gazeteci Aziz Al-Jasser'in Twitter'da, Suudi yetkililerin ve kraliyet ailesinin işlediği insan hakları ihlallerini ifşa eden @calouche_ar hesabını yönettiği ortaya çıkarılmış ve geçtiğimiz mart ayında gözaltına alınmıştı.

BBC CEMAL KAŞIKÇI İLK DEĞİL HABERİNİ YAPMIŞTI

BBC Arapça'ya konuşan kaynaklar, Cemal Kaşıkçı cinayetini 2018 yaz aylarında kurulan 50 kişilik 'Kaplan Takımı' adlı ekipten bir grubun işlediğini söyledi. 

Aynı kaynakların verdiği bilgiye göre bu ekibin başında Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu Suud el Kahtani bulunuyordu. Suudi yönetiminin tanınmış muhaliflerinden Dr. Saad el Fakih, bu ekip için "Ülke içindeki ve dışındaki muhalifleri öldürmekle görevliydiler" dedi. Fakih, "Rejimin, tutuklayarak ortalığı yaygaraya vermek istemediği insanları öldürmek için görevlendirildiler" dedi.

BBC Arapça belgeseli ayrıca bu ekibin öldürdüğü tek ismin Kaşıkçı olmadığına dair iddialara da ulaştı. Suudi yönetimi içinden gizli bir kaynak, Muhammed bin Selman'ın 'kara kutusu' olarak nitelendirilen Tümgeneral Ali el Kahtani'nin de dövülerek öldürüldüğünü söyledi. Bu cinayeti de Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olarak görülen Suud el Kahtani'nin liderliğindeki ekip gerçekleştirdi.

Yorumlar