Suudi Bakan'dan Kaşıkçı açıklaması: Kriz içindeyiz

Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin iğrenç bir durum olduğunu söyleyen Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, "Suudi Arabistan kriz içerisinde" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Bakan'dan Kaşıkçı açıklaması: Kriz içindeyiz

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cemal Kaşıkşı cinayeti ile ilgili konuşan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, cinayeti aklıselimle çözeceklerini söyledi.

Rus haber ajansı TASS'a konuşan Halid el-Falih, Suudi Arabistan asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar ile küresel petrol piyasalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi olayına ilişkin konuşan Halid el-Falih, "Bu olayın aklıselimle çözüleceğine inanıyoruz." dedi. küresel petrol piyasaları ile ilgili ise el-Falih, "Petrolü yıllardır ekonomik bir araç olarak kullandık ve siyasetten uzak tuttuk. 1973'te yaşandığı gibi bir petrol ambargosu uygulama niyetimiz bulunmuyor." ifadesini kullandı.

KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLMESİ

Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da düzenlenen "Çöldeki Davos" olarak adlandırılan "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"nda konuşan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Halid el-Falih, Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünün kabul etmesinin ardından "Kaşıkçı'nın öldürülmesi iğrenç bir durum ve Suudi Arabistan kriz içerisinde" ifadelerini kullandı.

BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

2019 yılında petrol üretiminin azaltılması veya artırılması konusunun belirsizliğini koruduğunu ve talep noktasında, gelişen piyasaların para birimlerinde yaşananlar nedeniyle baskı olduğunu ifade eden Halid el-Falih "Eğer küresel ekonomideki yavaşlama nedeniyle petrol talebi etkilenirse petrol piyasaları buna tepki verecektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar