Suriye İsrail uçağını füzelerle düşürdü

Suriye İsrail savaş jetlerinden birini düşürdü. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda İsrail savaş uçakları Suriye semalarında İran yapımı bir İHA'yı düşürmüştü. Bunun üzerine de Suriye'de konuşlu füzeler ateşlendi. Ateşleme sonucu İsrail'e ait bir savaş jeti düşürüldü. Uçak pilotlarının yaralı olarak kurtulduğu iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriye İsrail uçağını füzelerle düşürdü

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Suriye hava savunma sistemi İsrail savaş uçaklarını hedef aldı. Bir İsrail uçağının düştüğü belirtiliyor. İsrail daha önce defalarca Suriye'de saldırılar düzenlenmişti. Suriye'de Rusya'nın hava savunma sistemi kurulu bulunuyor.

Son dakika haberine göre İsrail ordusu, Suriye'de İran'a ait bir insansız hava aracını düşürdü. Bölgede tansiyonun bir anda fırlamasına yol açan olay, bu sabah saatlerinde gerçekleşti. Dakikalar sonra bir İsrail F-16'sının düştüğü ve pilotların yaralı olarak kurtulduğu duyuruldu.

İsrail medyası, Suriye tarafından fırlatılan füzelerin ülkenin kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtığını bildiriyor. Sirenlerin çaldığı ilk yer, Golan Tepeleri'ndeki Beyt Şean oldu, ardından diğer yerlerde siren sesleri duyuldu.

Sınırda yaşayan bölge sakinleri, son yarım saatte çok sayıda patlama sesi duyduklarını aktarıyor.

İsrail ile Suriye arasında sınırı oluşturan Golan Tepeleri, uzun yıllardır işgal altında tutuluyor.

İsrail, iç savaşın sürdüğü Suriye'ye son yıllarda çok sayıda füze saldırısı düzenledi ve birçok askeri hedef vurdu.

SURİYE DEVLET TELEVİZYONUNDAN AÇIKLAMA

Suriye devlet televizyonu SANA'dan yapılana çıklamada, İsrail'e ait bir savaş jetinin füzeler tarafından düşürüldüğü belirtildi.

İSRAİL HAVA SAHASINI KAPATTI

Suriye'ye saldırı düzenleyen İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından Tel Aviv yönetimi hava sahasını 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapattı. İsrail Havalimanları Otoritesi Sözcüsü Lisa Drir, "İsrail hava sahası 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapatıldıktan sonra yeninden açıldı. Şu anda her şey normal işleyişinde devam ediyor. İsrail'in kuzey bölgesindeki hava sahası ise hala kapalı tutuluyor." dedi. İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığı ve bir F-16'nın düştüğü belirtilmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: Suriye'den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Buna karşılık savaş uçaklarımız, Suriye'deki bazı İran hedeflerini vurdu. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü. İran saldırısını ve Suriye'nin verdiği karşılığı İsrail'in egemenliğinin şiddetli bir ihlali olarak görüyoruz. İsrail ordusu olayları izliyor, değerlendirme ve zorunluluklara göre tüm harekatlara hazır.

Yorumlar