Selman 600 korumayla Kâbe'yi ziyaret etti

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman 600 korumayla Kâbe'yi ziyaret etti. Kâbe'de temsili temizlik görevini yerine getiren Prens, Kabe'nin üzerine çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Selman 600 korumayla Kâbe'yi ziyaret etti

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin baş sorumlusu olarak görülen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkenin 2030 vizyonunu sergilemeye devam ediyor. Özellikle "örnek lider" ve "geleceğin lideri" övgülerine "mazhar" olan Salman, bu sefer de Kâbe'nin tepesine çıktı.

TEMİZLİK VAZİFESİ

Geleneksel olarak törensel bir biçimde gerçekleştirilen Kabe'nin temizliği etkinliğine, Veliaht Prens Selman'da katıldı. Prens'in ajandasında bulunmayan bu etkinliğe sürpriz katılım, beraberinde üst düzey güvenlik önlemlerini de getirdi.

600 askerin bir anda geldiği harem alanında güvenlik çemberi oluşturulurken, tavaf alanında bulunan umreciler de dışarı ve üst katlara çıkartıldı.

KÂBE'NİN ÜSTÜNE ÇIKTI

Üst düzey güvenlik önlemleriyle Kâbe'ye gelen Veliaht Prens, önce Hacr-ül Esved taşını öperken, daha sonra kurulan platform ile merdivenlerden Kâbe'nin içine girdi.

Kâbe'nin içinde de namaz kılan Selman, daha sonra burada bir bez ile temsili temizlik yaptı. Temizliği sırasında kameralara da poz veren Prens, daha sonra Kabe'nin içindeki merdivenlerden en üstüne çıktı.

Osmanlı döneminde Kâbe'ye olan saygıdan dolayı kutsal mekandan büyük bir yapı yapılmazken, günümüzde "geleceğin lideri" olarak adlandırılan Prens, Kâbe'yi ayaklarının altına almaktan geri durmuyor.

Yorumlar