Mursi'nin mezarını görüntüleme iznini sadece İsrail'e verdiler

Mahkeme salonunda geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin apar topar defnedildiği mezarlıkta İsrail kanalı tarafından görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Mursi'nin mezarını görüntüleme iznini sadece İsrail'e verdiler

Sisi tarafından askeri darbe ile görevden uzaklaştırıldıktan sonra hapsedilen ve defalarca idama mahkum edildikten sonra 18 Haziran'da görülen bir dava sırasında mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ailesi ve avukatlarının katılımıyla defnedilmişti. Yabancı basın ve sevenlerinin cenazesine katılmasına izin verilmezken İsrail kanalı Mursi'nin defnedildiği mezarlıkta görüntüleme yaptı. 

İsrail'de yayın yapan KAN televizyonu Arap İşleri ve Orta Doğu Muhabiri Roi Kais tarafından alınan görüntüler İsrail kanalında yayınlandı. KAN muhabiri Kais, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve yerli veya yabancı hiçbir basın mensubunun yaklaştırılmadığı Kahire'nin kuzeydoğusundaki Nasr semtinde bulunan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mürşitlerinin de defnedildiği mezarlığın önünden İbranice yayın yaptı.

Türk basınının Mursi'nin mezarından görüntü almasına izin verilmezken ve TRT Arapça ile Anadolu Ajansı'na sansür uygulandı. Ancak İsrailli televizyon kanalının muhabiri Kais mezarlıkta rahat tavırlarla gezinerek aldığı görüntülerin ardından Mısır sokaklarında yürüyerek yayınını sürdürdü.

Kais, Mısır sokaklarında yaptığı yayın esnasında Mursi'nin vefatının Mısır sokağındaki yansımasına ilişkin konuştu. Kais şunları söyledi: "Mursi'nin, mahkeme salonunda sanık kafesinde vefat etmesi sonrası yoğun güvenlik önlemleri altında şafak vaktinde defnedilmesiyle oluşan bu büyük dramın, Mısır sokağında herhangi bir etkisi olmadı. Sanki hiç olmamış gibi."

Yorumlar