İsrail Başsavcısı'ndan Netanyahu'ya Batı Şeria uyarısı

İsrail Başsavcısı Avihay Mandelblit, defalarca Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'nın herhangi bir bölgesinin ilhak etmek yönünde açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu uyardı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Başsavcısı'ndan Netanyahu'ya Batı Şeria uyarısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu özellikle son dönemde ülke içindeki siyaset açısından düştüğü çıkmazdan kurtulmak ve seçim süreçlerinde aldığı desteği arttırmak için pek çok defa Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ilhakından bahsetmişti.

Ürdün Vadisi'nin İsrail egemenliğine girmesi vakti geldiğini savunan Netanyahu'yu İsrail Başsavcısı Avihay Mandelblit uyardı.

Mandelblit, Netanyahu'yu planlarını hayata geçirmemesi yönünde uyardı.

ULUSLARARASI CEZA SORUŞTURULMASINA YOL AÇAR

İsrail'in önde gelen basın kuruluşlarından olan Haaretz gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre İsrail Başsavcısı Avihay Mandelblit, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, uyarıda bulundu.

Mandelblit, Ürdün Vadisi ya da Batı Şeria'nın herhangi bir bölgesinin ilhak edilmesi yönünde atılacak bir adıma karşı Netanyahu'yu uyararak, Batı Şeria'dan sorumlu İsrailli askeri ve siyasi liderleri de kapsayacak uluslararası ceza soruşturması açılmasına sebep olabileceğini söyledi.

ULUSLARASI CEZA MAHKEMESİ BÖLGEYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Gazete haberde Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda'nın bölgede yaşananları yakından takip ettiği ve bu yönde atılacak adımın doğuracağı sonuçları dikkate alacağı ifade edildi.

UCM Savcılık Ofisi'nin 5 Aralık'ta yayımladığı, 9 ülkeye ilişkin ön inceleme çalışmalarını anlatan 2019 yılı raporunda, İsrail'de yapılan son seçim sürecinde Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi ile ilgili parlamentoya sunulan 'endişe verici' tekliflerin yakından takip edildiği kaydedilmişti.

Yorumlar