Golan Tepeleri'nden petrol bulundu

İsrail'in güvenlik gerekçesiyle işgal ettiği ve ABD'nin de işgali resmileştirme kararı aldığı Golan Tepeleri'nde petrol bulundu. Petrolü çıkaran şirket ise Amerikan merkezli Yahudi şirketi.

Google Haberlere Abone ol
Golan Tepeleri'nden petrol bulundu

Trump, Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini, dün attığı imzayla resmen tanıdı. Kararın arkasında yatan neden ise şaşırtmadı. Bölgede, Amerika merkezli Yahudi şirketinin petrol kuyuları var.

İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü işgal, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesi ve Yahudilere verdiği güvencelerle, artarak devam ediyor.

Trump, geçtiğimiz yıl Filistin'in başkenti olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçilik binasını bu kente taşınması kararının ardından dün de skandal bir imza attı.

Donald Trump, Neyanyahu ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne, "İsrail toprağıdır." dediği imzayı attı. Bu karar imzalanırken ABD'den güç alan İsrail de Gazze'yi bombalıyordu.

Golan Tepeleri üzerinde ABD'nin aldığı bu kararın altından da petrol çıktı. Öyle ki ABD merkezli Yahudi şirketi Afek Oil and Gas, 2015 yılında bölgede petrol buldu. Geçtiğimiz 3 yılda 10 kuyu açan şirket, çalışmalarına ise devam ediyor.

Yorumlar