Filistin'de yeniden kan ve gözyaşı, İsrail Gazze'yi vurdu

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararından sonra Filistin toprakları yeniden kan ve gözyaşıyla sulandı. İsrail işgal uçakları bu akşam 'roket bahanesiyle' Gazze'ye savaş uçaklarıyla saldırı düzenledi. Öte yandan Filistin'in diğer bölgelerinde devam eden protesto gösterilerine işgal ordusu sert bir şekilde müdahale ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Filistin'de yeniden kan ve gözyaşı, İsrail Gazze'yi vurdu

Sonhaberler | Haber Merkezi

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne savaş uçağı ve tanklarla saldırı düzenlediği bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Orduya ait bir savaş uçağı ile tanklar, Gazze Şeridi'de terör örgütlerine ait iki hedefi vurdu." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, saldırının gün içerisinde Gazze'den İsrail'in güneyine düzenlenen üç roket saldırısına karşılık olduğu ileri sürüldü. Söz konusu roketlerden ikisinin Gazze tarafına, ikisinin de İsrail'in güneyinde boş bir alana düştüğü ve herhangi bir yaralanma ya da can kaybına yol açmadığı belirtildi.

Ordu açıklamasında "Gazze'den İsrail'e düzenlenen tüm roket saldırıları için Hamas'ı sorumlu tuttukları" kaydedildi. İsrail'in gerekçe olarak gösterdiği roket saldırısını ise Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.

Öte yandan Gazze'deki Halk Direniş Komiteleri'nin silahlı kanadı Nasır Selahaddin Tugayları ise roketleri kendilerinin attığını duyurdu. Nasır Selahaddin Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bu, ABD'nin Kudüs kararına yönelik ilk tepkimizdir." denildi.

İsrail gazetesi Yediot Ahranot'un haberine göre İsrail'in Gazze sınırında yer alan Askalan ve Shaar Hanegev bölgelerinde siren sesleri duyuldu.

SAVAŞ UÇAKLARI VE TANKLARLA VURDU

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne savaş uçağı ve tanklarla saldırı düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Orduya ait bir savaş uçağı ile tanklar, Gazze Şeridi'de terör örgütlerine ait iki hedefi vurdu." ifadesine yer verildi. 
Açıklamada, saldırının gün içerisinde Gazze'den İsrail'in güneyine düzenlenen üç roket saldırısına karşılık olduğu ileri sürüldü.

Ordu açıklamasında "Gazze'den İsrail'e düzenlenen tüm roket saldırıları için Hamas'ı sorumlu tuttukları" kaydedildi.  İsrail'in gerekçe olarak gösterdiği roket saldırısını ise Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.

BÖLGEYİ YENİDEN KARIŞTIRAN KARAR

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.



 

Yorumlar

ihsan gazzeli kardeşlerim uyduruk füze ile ısraili teşvik etmemeli ölümlere sebeb oluyor yanlış bu iş şimdiye kadar Filistinliler silahlandırılmalı idi tam techizat