Orhan İnandı kimdir?

Orhan İnandı kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden gündem konusu oluyor. FETÖ üyelerinden biri olduğu öğrenilen İnandı ile ilgili son günlerde ilginç iddialar dolaşıyor. İnandı son olarak yakalanarak Türkiye'ye getirilmiş ve sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Orhan İnandı kimdir?

Orhan İnandı kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, neden bu aralar gündemdedir soruları gündemi takip den okuyucular tarafından merakla soruluyor. İşte FETÖ üyesi Orhan İnandı hakkıda merak edilen bilgilerden bazıları: 

Orhan İnandı kim
FETÖ üyeleri tarafından organize edilen grup

 

Kırgızistan’da Türkiye’nin uzun süredir iadesini istediği Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarından Orhan İnandı’nın bulunması için FETÖ’nün örgütlediği bir topluluk, bugün Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Orhan İnandı, Kırgızistan’da FETÖ bağlantılı okullarının kurucusu olarak biliniyordu. Bişkek Oktyabr İlçe Polis İdaresi tarafından yapılan açıklamada, akrabalarının İnandı’nın kaybolduğuna ilişkin polise başvurduğu belirtildi. Sabah 04.00 sıralarında polis merkezinin çağrı merkezini arayarak evinin önünden kaybolan İnandı için kayıp ihbarı verilmesinin üzerine polis ekipleri olay yerine gitti.

Bişkek’te bulunan Fetö mensupları da olayın üzerine, “Bulunsun”, “Orhan İnandı Nerede?” yazılı pankartlarla Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği önünde toplandı. Türkiye karşıtı sloganlar atan kalabalık, Orhan İnandı’nın akıbetini öğrenmek istedi. Olay yerinden çekilen görüntülerde ve fotoğraflarda, eylemde hem Kırgız vatandaşlarının hem de Türk vatandaşlarının olduğu bildirildi.

Orhan İnandı, Kırgızistan’da 1990’lı yıllarında FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen Sebat Kırgız-Türk okullarının kurucusu olarak biliniyor. Kırgızistan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sebat okullarının ismini Sapat olarak değiştirmiş, okulların genel müdürlüğüne bir Kırgız vatandaşı getirilmişti. 1992 yılından itibaren Kırgızistan’da faaliyet gösteren söz konusu eğitim kurumu bünyesinde 16 liseyi, bir üniversiteyi, 5 orta okulu barındırıyor. 1995 yılından bu yana Kırgızistan’da bulunan İnandı’nın Kırgız vatandaşlığı da bulunuyor.

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Temmuz 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Orhan İnandı'nın Türkiye'ye getirilidiği söyledi.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı, Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edildi. 

(FETÖ ile mücadele) Bu mücadelenin uzun soluklu olduğunun bilinciyle FETÖ'yü çözme ve ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz.

TUTUKLANDI

Orhan İnandı son olarak 12 Temmuz Pazartesi günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

Yorumlar