Optimar'ın son seçim anketine göre Erdoğan'ın muhtemel rakipleri

Optimar'ın son seçim anketinde Erdoğan'ın karşısına çıkacak muhtemel rakiplerin alabilecekleri muhtemel oy oranları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Son seçim anketine göre Erdoğan'ın rakibi kim?

Optimar Araştırma şirketinin son seçim anketi sonuçları yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki muhtemel rakiplerinin değerlendirildiği ankette Erdoğan'a en yakın oy oranını yakalayan isim Mansur Yavaş oldu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Optimar Araştırma Şirketi'nin şubat ayı anketinden bazı detaylar paylaştı.

"Bu aşamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kim aday olursa şansı ne olur?" sorusuna yanıt aradığını belirten Selvi, şunları aktardı:

ERDOĞAN-MANSUR YAVAŞ

Mansur Yavaş, Erdoğan ile yarışta en öne çıkan isim olarak gözüküyor. Erdoğan yüzde 41.2 alırken Mansur Yavaş yüzde 36.7'ye ulaşıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 22.1 ediyor.

ERDOĞAN-İMAMOĞLU

Ekrem İmamoğlu gerilemesine rağmen yine de önemli bir orana ulaşıyor. Erdoğan yüzde 42.5 alırken İmamoğlu yüzde 34.6'yı buluyor. Kararsızların oranı ise yüzde 22.9'a ulaşıyor.

ERDOĞAN-AKŞENER

Meral Akşener son dönemde bir tırmanış içinde görülüyor. Akşener yüzde 27 alırken Erdoğan yüzde 43.6'ya ulaşıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 29.5.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en yüksek oranlardan birine Kılıçdaroğlu ile yarışta ulaşıyor. Kılıçdaroğlu yüzde 27 alırken Erdoğan yüzde 44.7'yi buluyor. Kararsızlar ise yüzde 28.3'le yüksek bir oranda seyrediyor.

Yorumlar

Kanat Arbay The only easy day was yesterday