Onur Şener kimdir, neden ve kim tarafından öldürüldü?

Onur Şener neden öldü, kim öldürdü, katilleri yakalandı mı, kimlikleri tespit edildi mi soruları merakla soruluyor. Sahneye çıktığı barda istek şarkısı konusunda tartıştığı müşterilerin saldırısına uğrayan Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti

Google Haberlere Abone ol
Onur Şener kimdir, neden ve kim tarafından öldürül

Onur Şener kimdir, neden ve kim tarafından öldürüldü, soruları gündemin önemli konuları arasında yer almaya başladı. Sahne aldığı barda istek şarkı nedeniyle müşterilerle tartışan ve sonrasında aynı kişiler tarafından sokak ortasında darp edilen Onur Şener kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Şener'in ölümünden sonra 5 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların devlet memuru olduğu ortaya çıkmıştı. Yapılan son açıklamaya göre Onur Şener'in ölümüne neden olanlardan 2 kişi tutuklandı, 3 kişi ise serbest bırakıldı. Peki, Onur Şener neden öldü, kim öldürdü? İşte detaylar: 

Onur Şener neden öldü, kim öldürdü?
Onur Şener neden öldü, kim öldürdü?

 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında müzisyenlik yapan Onur Şener, bir grup müşteriden şarkı isteği aldı. Aldığı şarkıyı kendi tarzında yorumlayarak okuyunca da müşterilerle tartışma yaşandı. Müşteriler ile yaşanan tartışma kavgaya dönüşünce araya diğer müşteriler girdi. Ancak söz konusu müşteri grubu mesai bitiminde sokakta Şener'i beklemeye başladı. Şener'in dışarı çıkmasıyla birlikte saldırmaları bir oldu. Şener, kesici delici aletlerle yapılan saldırı sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Ankara'da, dün gece saatlerinde Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında eğlence mekanına iki kadın arkadaşlarıyla gelen, kamu kurumlarında çalıştıkları öğrenilen Ali G. Semih S. ve İlker K., o sırada sahnede olan müzisyen Onur Şener'den istek parçada bulundu.

Edinilen bilgiye göre solist Onur Şener'in şarkıyı karaoke tarzında söylemesi üzerine İ.K., karaoke yapmadan şarkıyı kendisinin istediği biçimde söylemesi için ısrar etti. Bunun üzerine Şener, İlker K.'ye işine karışmamasını söyledi. Eğlence mekanının kapanmasına yakın saatlerde aynı grup, evine gitmek üzere işyerinden çıkan Onur Şener'e saldırdı. 3 kişi ellerindeki cam şişelerle Şener'i darp edip yaraladı.

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırdı. Boğazından ve yüzünden cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haluk Levent, Şener'i öldürenlerin çalışma bakanlığında bürokrat, müfettiş ve mühendis olduğu bilgisini paylaştı. Levent, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi Ahbaplar bildirdi. Katillerden ikisi Çalışma Bakanlığında müfettiş, bir tanesi TAI da çalışıyor. Daha da şoktayım. Onur’un yüzünü bardaklarla parçalamışlar.

ALİ G. çalışma bakanlığı bürokrat
İLKER K. çalışma bakanlığı müfettiş
Semih S. TAİ’de mühendis."

3 kişi tutuklandı

Ali G. Semih S. ve İlker K. 'kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Müzisyen Onur Şener'in Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanındaki tartışma sonucu ölümüne ilişkin tutuklanan şüphelilerden İ.K. ifadesinde, "Bira bardağını Onur Şener'e savurdum, çarpıp çarpmadığını bilmiyorum. Bu esnada Onur da bana yumruk attı, Onur sırtüstü, ben de onun üzerine düştüm. Yerde de bir kere daha sağ elimle Onur'a yumruk savurdum, elimde herhangi bir şey yoktu." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli İ.K, emniyetteki ifadesinde, diğer şüphelilerle 1 Ekim'de Seğmenler Parkı'nda buluştuklarını, ilerleyen saatlerde olayın yaşandığı mekana geçtiklerini anlattı.

Sahnede Şener ve 3 kadının bulunduğunu söyleyen İ.K, "Karaoke şeklinde fonda müzik çalıyordu. Ben de şarkıya eşlik etmek için sahneye yaklaştım ve şarkıyı söylemeleri için teşvik etmek amacıyla sözlerini mırıldandım. S.S. de bu esnada yanımdaydı, tanımadığım kadınlardan biri mikrofonu uzattı 'Al o zaman şarkıyı sen söyle' dedi. Ben de 'Sesim kötü, siz söyleyin eşlik ederim' dedim." beyanında bulundu. İ.K, bunun üzerine Onur Şener'in de kendisine hakaretle birlikte "Şarkıyı söylemiyorsan git" dediğini iddia etti.

Şener'in "hakaret sözü" karşısında şaşkınlık yaşadığını, ardından arkadaşlarıyla dışarı çıkarak sohbet etmeye başladıklarını anlatan İ.K, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 10 dakika konuştuk, ben ve arkadaşlarım kaldırımda durduğumuz sırada Onur Şener mekandan çıktı. Sağ tarafa giderken bizi görünce üzerimize doğru küfür ve hakaretler ederek sinirli bir şekilde geliyordu. Mekan içerisinde yarım kalan hesabını görmek için geldiğini ve kızlara saldıracağını düşündüğüm için bira bardağını Onur Şener'e savurdum, çarpıp çarpmadığını bilmiyorum. Bu esnada Onur da bana yumruk attı, Onur sırtüstü ben de onun üzerine düştüm. Yerde de bir kere daha sağ elimle Onur'a yumruk savurdum, elimde herhangi bir şey yoktu, yine vurup vurmadığımı bilmiyorum."

Kavganın yaşandığı yerden uzaklaşarak yolun karşısına geçtiğini anlatan İ.K, olay yerine gelen sağlık görevlilerinin kendisine müdahalesinden sonra gözaltına alındığını söyledi.

Şener'e saldırı amacıyla hareket etmediğini savunan İ.K, "Yanımdaki bayanları ve kendimi savunmak için mücadele ettim, Onur Şener'i daha önce hiç görmedim, tanımam ve herhangi bir husumetim yoktur. Bu elim olaydan dolayı pişmanım, keşke bu olay hiç yaşanmasaydı." diye konuştu.

- "SERT BİR ŞEKİLDE KAFASINA VURDU"

Şüpheli S.S. sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde Şener ile İ.K'yi ayırmaya çalıştığını, bu esnada Şener'e vurmadığını iddia ederek, "Elimin kesildiğini çok sonradan anladım. Onur beni itince yolun ortasına düştüm. Orada mı elim kesildi bilmiyorum. İ.K, elindeki bira bardağı ile sert bir şekilde Onur'un kafasına vurdu. Onur sersemleyince İ.K'nin üzerine atladı, yere düşünce İ.K. birkaç tane yumruk attı. O sırada A.G. de yerde yatıyordu." beyanında bulundu.

Şüpheli A.G. ise Şener'in kendilerine saldırdığını ileri sürerek, "O sırada itiş kakış oldu. Ben kaldırımdan yere düştüm. Sonra da yerden kalkamadım. İ.K. elindeki bira bardağını Onur'un kafasına vurdu. Onur'u darbetmedim, suçsuzum." dedi.

Şüpheliler J.E. ile G.G. de ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

ONUR ŞENER CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışma sonucu öldürülen müzisyen Onur Şener Ankara'da toprağa verildi.

Adli Tıp Kurumundan alınan Şener'in cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki İsmet Oğultürk Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Şener'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Şener'in cenazesi, burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ailenin avukatı Meltem Banko, gazetecilere yaptığı açıklamada, suçluların en yüksek cezayı alması için uğraşacaklarını belirterek "İki kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz edeceğiz." dedi.

Öte yandan TED Ankara Koleji Mezunlar Derneğinden yapılan açıklamada, "1995 mezunumuz Onur Şener'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Şiddetin bizden aldığı son kişi olmasını umuyor, kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ONUR ŞENER KİMDİR?

Onur Şener kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Müzisyen olan Onur Şener'in 1977 doğumlu olduğu söylenmektedir. Türk Eğitim Derneği (TED) 1995 mezunu olan Onur Şener, çok sevdiği müzikle kariyerine devam etti. Yolu 2013 yılında O Ses Türkiye ve Acun Ilıcalı ile kesişti. O Ses Türkiye programında "Show Must Go On" şarkısıyla hafızalara kazınan Onur Şener, Hadise ile de düet yapmıştı. Şener'in sesi oldukça beğeni toplarken yıllar içerisinde birçok mekanda sahne aldı. Genç müzisyenin evli ve bir kız çocuğu olduğu biliniyor.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında 3 kişi, istekte bulundukları parçayı farklı tarzda söyleyen müzisyen Onur Şener ile mekanda tartıştı. Eğlence mekanına iki kadın arkadaşlarıyla gelen kamu kuruluşlarında çalışan A.G., S.S. ve İ.K., Onur Şener'i mekandan çıktıktan sonra ise darp edip kırdıkları şişelerle yaraladı. Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Eğlence mekanına iki kadın arkadaşlarıyla gelen, kamu kurumlarında çalıştıkları öğrenilen A.G. (36), S.S. (36) ve İ.K. (35), o sırada sahnede olan müzisyen Onur Şener'den (45) istek parçada bulundu.

Edinilen bilgiye göre solist Onur Şener'in şarkıyı kareoke tarzında söylemesi üzerine İ.K., kareoke yapmadan şarkıyı kendisinin istediği biçimde söylemesi için ısrar etti. Bunun üzerine Şener, İ.K.'ye işine karışmamasını söyledi.

Bu diyaloğun ardından da gruptan üç kişi müzisyenle sözlü olarak tartışmaya başladı, tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Mekan çalışanları ile müşterilerinin araya girmeyi kavga sonlandırıldı.

Eğlence mekanının kapanmasına yakın saatlerde aynı grup, evine gitmek üzere işyerinden çıkan Onur Şener'e saldırdı. 3 kişi ellerindeki cam şişelerle Şener'i darp etti.

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırdı. Boğazından ve yüzünden cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Hayatını kaybeden Onur Şener'in bugün ikindi vakti Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.


 

Yorumlar