Onur Gencer kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, kaç yaşında, Suriye'ye neden gitmişti? HDP saldırganı

Onur Gencer kimdir? HDP'ye saldıran kişi olarak ileri sürülen Onur Gencer'in kim ve nereli oldu, ne iş yaptığı merak ediliyor. Ortaya çıkan ilk ifadesinde sağlık memuru olduğun ancak istifa ettiğini belirten Gencer'in olay yerinde keşif yaptığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Onur Gencer kimdir?

Onur Gencer kimdir? HDP'ye saldıran kişi olduğu ileri sürülen Onur Gencer, kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada HDP'ye saldıran kişinin sağlık çalışanıyken istifa ettiği belirtildi.

Ancak sosyal medya hesaplarına bakıldığında, söz konusu kişinin Suriye'de silahlarla çekilmiş görüntüleri yer alıyor.

Onur Gencer'in silahlı şekilde çekilmiş birçok görüntüsü sosyal medyada dolaşıyor. 

İnstagram profilinde Atatürk ve Türkiye bayrağı koyduğu görülüyordu.

İşte o görüntülerden bazıları: 

Onur Gencer kimdir
Onur Gencer'in sosyal medya resimleri

Gencer’in “İntikamdan daha büyük bir haz yoktur!” sözünü paylaştığı Instagram hesabında, sık sık poligona giderek atış taliminde bulunduğu anlara ilişkin fotoğraf ve videolar da yer alıyor.

Bunun yanı sıra Gencer’in etnik kimliklere dönük nefret içerikli sözler paylaştığı da göze çarpıyor.

Onur Gencer'in instagram hesabındaki fotoğrafları
Onur Gencer'in instagram hesabındaki resimlerinden bazıları

Onur Gencer'in üzerinden 'sustalı' olarak bilinen 2 bıçak ve 200 lira çıktığı öğrenildi. Gencer'in, en son görev yaptığı Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde gerekçesiz olarak işe gitmediği için hakkında işlem yapıldığı ve meslekten ihraç edilmesi istemiyle hazırlanan dosyasının nisanda Sağlık Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi.

Gencer'in ayrıca birçok psikiyatri polikliniği randevusunun da tespit edildiği ortaya çıktı. Son olarak görev yaptığı hastanenin çalışanları ise Kemalpaşa'da yaklaşık 1 yıl çalışan Gencer'in çevresindekilerle pek iletişimi olmadığını anlattı.

Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz'ın acılı annesi Fehime Poyraz ise normalde partide kendisinin çalıştığını ancak elinden ameliyat olduğu için kızının "Anne bugünlük ben gideyim, sana yardımcı olayım" dediğini söyledi. 

Poyraz, "Benim yerime gitti. Saat 09.00'da evden çıktı. Arkadaşlar kahvaltı yapmışlar ve dışarı çıkmışlar sonra Deniz içeri girmiş. Kendisi kahvaltı yapmaya başlamış. Aradan 5 dakika geçiyor ve bu katliam oluyor. Olay olduğu sırada Deniz Poyraz yalnızdı. Deniz 11 yaşındaydı, babası cezaevine girmişti. Benim kızım çok çekti. Kendisi öğretmen olmak istiyordu. Hayali buydu ama kısmet olmadı" dedi.

İLK İFADESİ

Onur Gencer, ifadesinde "Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim" dedi. 

Bekâr olduğunu ve askerlik yapmadığını ifade eden Gencer, 2020 yılının ilk aylarında Sağlık Memuru olarak Suriye/Menbiç'e gittiğini, orada da bir süre görev yaptığını söyledi.

Gencer, "Sağlık memurluğundan 2021 yılının Nisan ayında istifa ettim. Ancak şu an için açıkta görülebilirim, çünkü işe gitmiyorum" dedi.

Gencer, saldırıyı neden gerçekleştirdiğine yönelik soruya ise şu yanıtı verdi: "16 Haziran 2021 tarihinde intihar eden bir polis memurunun paylaşımı sonrasında PKK'lılar tarafından hakaret içerikli görüşmeler yaşadım. Benim ölmüş anneme ve bacıma sövüldü. Bunun üzerine ben de aynı söylemlerde bulundum. Çocukluktan beri PKK'lı öldürmek için planlar yaptım. Olay doğaçlama yaşandı."

"AMACIM BİRKAÇ KİŞİYİ ORADA BULABİLMEKTİ"

Saldırıyı nasıl planladığını da anlatan Gencer, 2021 yılı Ocak ayı içerisinde İzmir İl HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini kaydetti. Keşif amaçlı "Perfect İngilizce" adlı bir kursa kayıt olduğunu ifade eden Gencer, özetle şunları kaydetti:

"Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım."

HDP binası saldırısından önce, keşif amaçlı bir İngilizce kursuna kayıt olduğunu dile getiren Gencer, geçici silah bulundurma ruhsatına sahip olduğunu da söyledi.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ SALDIRININ DETAYLARINI VERDİ

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, HDP'ye yönelik saldırının ardından saldırganın kimliğine ilişkin paylaşımda bulundu. HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, İzmir'de bir parti çalışanının katledildiği saldırı sonrası saldırganın kimliğini açıkladı, saldırıda üç ismin yer aldığını duyurdu.

Kürkçü, "Cinayetin ayrıntıları geliyor... 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP'li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer'in fb profili çok şey anlatıyor..." dedi.

SALDIRGANIN TEHDİT DOLU PAYLAŞIMLARI

Saldırganın, sosyal medya üzerinden daha önce de tehdit dolu paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

ONUR GENCER'İN SURİYE'YE NEDEN GİTTİĞİ ORTAYA ÇIKTI 

Onur Gencer'in Suriye'de çekilen fotoğrafları kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu. 

Suriye'de çekilen görüntülerden sonra yapılan araştırmalarda Onur Gencer'in Sağlık Bakanlığı bünyesinde ATT personeli yani Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yaparken Suriye'ye de gönderildiği ortaya çıktı. 

BAHÇELİ'DEN DENİZ POYRAZ'LA İLGİLİ İDDİALAR

Öte yandan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Onur Gencer'in hakkettiği en ağır cezayla cezalandırılmasını, varsa onunla irtibatlı herkesin ortaya çıkarılmasını talep ederken, saldırıda öldürülen Deniz Poyraz ile ilgili de ilginç iddialarda bulundu.

Bahçeli, öldürülen Deniz Poyraz'ın terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasında milis olduğunu, örgüte elaman kazandırmak için çalıştığını ileri sürdü. Bahçeli, ölen Poyraz'ın babasının açıklamalarına da değinerek tepki gösterdi.


 

 

Yorumlar

Nurettin oruç Onur gencer tam bir ırkçı faşisttir ırkçılık mezhepçilik hastalıktır allah MAZLUM milletleri ırkçılarda korusun yaşasın MAZLUM miletler