Onur Erim babası kimdir? Onur Erim Nihat Erim oğlu mu, neyi olur?

Onur Erim Habertürk başta olmak üzere birçok haber kanalında sık sık yorumları ve tespitleriyle yer alan bir isimdir. babası kimdir, Nihat Erim neyi olur, oğlu mu, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Erim ile ilgili soruların cevapları ve merak edilen bilgiler haberimizin detayında.

Google Haberlere Abone ol
Onur Erim babası kimdir? Onur Erim Nihat Erim oğlu

Onur Erim babası kimdir, Nihat Erim neyi olur, oğlu mu? Siyaset Bilimci, Ekonomist, Yazar Onur Erim kimdir, nerelidir, kaç yaşında, uzmanlık alanı nedir, nereden mezun oldu, şu anda ne iş yapıyor? Onur Erim babası kimdir, Nihat Erim neyi olur, oğlu mu?

ONUR ERİM KİMDİR?

İşte Onur Erim biyografisi:

Tam adı Ramazan Onur Erim'dir.

Onur Erim babası kimdir? Onur Erim Nihat Erim oğlu mu, neyi olur?
Onur Erim babası kimdir? Onur Erim Nihat Erim oğlu mu, neyi olur?

 

50 yaşında olan Onur Erim 1971 yılında İstanbul'da doğdu. 

Siyasi seçim kampanyaları ile uluslararası ticaret konularında uzman isimlerden biridir.

Siyaset Bilimci, Ekonomist, Yazar ve Seçim Stratejisti Onur Erim ilk ve orta ve eğitimini İstanbul'da tamamladı. Lise eğitimini ise yurt dışında ABD'de New Jersey'de gerçekleştirdi. 

Üniversite eğitimini de ABD'nin New Jersey eyaletinde tamamlayan Erim, Seton Hall Üniversitesi İktisat Mühendisliği ve Siyasal Bilimler bölümünde tamamladı. 

Eğitim kariyerine ABD'de devam eden Erim, New Jersey'den sonra Washington DC'de School Of Political Campaign Managment'ta yüksek tahlis yaptı. Ardından Çin'e giden Onur Erim, Pekin'de Pekin Üniversitesi Uluslararası Finans ve Ekonomiler Bölümüne devam etti.

BEYAZ SARAY'DA STAJERLİK YAPTI

Onur Erim'in en önemli özelliklerinden biri Beyaz Saray'da staj yapan nadir Türk vatandaşlarından biri olması. Erim, 1992 yılında ABD'nin başkanlık sarayı yani Beyaz Saray'da staj yaptı. 1996 yılında yapılan seçimlerde aktif olarak görev aldı. Görevi ise "Etnik Seçmenler Masası"ydı. 

EKONOMİDEKİ ÇALIŞMALAR

Ekonomi alanında da hatırı sayılır kuruluşlarda görevlerde bulunan Onur Erim, ABD'de bulunan MoneyWell Bank'ta Ticari Krediler bölümünde çalışmalarda bulundu. Yine Global Capital Finance kuruluşunda çalıştı.

TÜRKİYE'DE SEÇİMLERDE AKTİF GÖREV ALDI

Onur Erim, 11 yıl önce Türkiye'ye dönerek yerel seçimlerde aktif bir şekilde görev almaya başladı. Görev aldığı ilk seçim ve aday ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek olmuştu. Erim, Gökçek'in seçim danışmanı olarak görev aldı. 29 Mart 2009'da yapılan seçimlerde Melih Gökçek'in rakibi Murat Karayalçın olmuştu. Gökçek bu seçimde yüzde 38 oy alırken, CHP'li rakibi Karayalçın ise 31 oy almıştı. Erim, Gökçek'in kazanmasından sonra yaklaşık 6 yıl boyunca onun başdanışmanlığını yaptı. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ KİTABININ YAZARI

Onur Erim aynı zamanda, başkanlık sistemi öncesinde bu alanda kitap kaleme alan tek isim oldu. Türkiye'deki başkanlık sistemi referandumu öncesinde kaleme aldığı kitap uzun süre gündem olmuştu.

İyi derecede İngilizce bilen Onur Erim evli ve iki çocuk sahibidir.

Onur Erim Kimdir?
R. Onur Erim

 

Onur Erim'in eşi Tuğba Çilem Uzumer'dir.

Onur Erim ile Nihat Erim'in bir akrabalığı olup olmadığı hakkında kesin bilgi bulunmuyor; ancak oğlu olmadığı kesin bir bilgidir.

Çünkü Nihat Erim'in sadece bir çocuğu var onun da adı Işıl Önalp'tir.

Nihat Erim'in oğlu yoktur.

İsmail Nihat Erim, 17 Şubat 1912 tarihinde Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde doğdu.

Aslen Posof, Ardahan Erim köyündendir. Soyadını da ordan almıştır.

Onur Erim ise İstanbul doğumlu ancak aslen nereli olduğu bilinmiyor.


 

Yorumlar