Devamsızlık 5 gün olunca belge alınmıyor mu?

5 gün devamsızlık yapan öğrenci belge alabilir mi? Onur belgesi kimlere verilir? 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu lise ve ortaokul 2022 devamsızlık hakkı kaç gün?, okullarda devamsızlık hakkı kaç gün, kaç gün okula gidilmemesi yani devamsızlık yapılması halinde sınıfta kalınıyor?

Google Haberlere Abone ol
Devamsızlık 5 gün olunca belge alınmıyor mu?

Devamsızlık 5 gün olursa belge alınır mı, devamsızlık yapan belge alamıyor mu, kimler belge alabilir, kimler alamaz 2022? Onur belgesi kimlere verilir 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu lise ve ortaokul 2022 devamsızlık hakkı kaç gün? Birinci dönemin sona ermesi ve karne gününün gelmesiyle birlikte bazı öğrencileri büyük bir telaş sardı. Telaşın nedeni ise dönem içinde pek hatırlanmayan ve bu nedenle de uygulanmayan küçük ama etkisi büyük bir kural oldu. Onur belgesi kimlere verilir 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu lise ve ortaokul 2022 devamsızlık hakkı kaç gün? 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu, kimler belge alabilir, kimler alamaz 2022?

DEVAMSIZLIK 5 GÜN OLUNCA BELGE ALINMIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda devamı sağlamak için getirdiği kurallardan biri olan 5 gün şartı şimdi karne gününde büyük bir önem taşımaya başladı. Çünkü, 5 gün kuralını önemsemeyen ancak derslerinde son derece başarılı olan öğrenciler büyük bir hayal kırıklığına uğrayacak. Nedeni ise belge alamıyor olmalarıdır. Peki, gerçekten de 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu lise ortaokul 2022?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu, kimler belge alabilir, kimler alamaz 2022?
Caption

 

5 Gün Devamsızlık yapan öğrenciler için belge kriterleri geçtiğimiz dönem başında değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği içerisinde bulunan ödül bölümü içerisinde yer alan değişiklikler, 2018 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, buna göre 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Yapılan düzenlemeye göre, başarı puanları kaç olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan o bilgiler;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. İşte, yayımlanan o değişiklik;

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.

Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler hariç olmak üzere devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya mesleki eğitim merkezine yönlendirilerek kayıtları yapılır. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin teorik derslere özürlü ve özürsüz devamsızlık süresi ders yılı içinde devam etmesi gereken sürenin altıda birinden, işletmede mesleki eğitimde ise 3308 sayılı Kanun hükümlerine göre kullanabileceği ücretli ve ücretsiz izin toplamından fazla olamaz. Bu fıkra kapsamında toplam devamsızlık süresinin 60 güne çıkabildiği durumlarda teorik derslere devamsızlık süresi teorik ders süresinin üçte birini geçemez. Devamsızlık süresini aşan öğrencilerin sözleşmeleri fesih edilerek sigorta çıkışları yapılır ve durumları yazılı olarak yasal temsilcisine ve işletmeye, 18 yaşından büyükler için kendisine de bildirilir. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılının başından itibaren bir işletme ile sözleşme imzalamak şartıyla okula devam ettirilir. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim hakkı bulunmayanlardan zorunlu eğitime tabi olanlar ise Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek kayıtları yapılır.

Yukarıda sözü ettiğimiz devamsızlık yönetmeliği ve kuralları "liseler" için geçerlidir. 

ORTA VE İLKOKULLARDA DURUM NASIL?

Peki, Ortaokulda devamsızlık hakkı kaç gün, devamsızlıkla ilgili yönetmelik veya kural nedir?

Ortaokulda 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu‘ndan geçer onayı alması gerekir. Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir.

İlkokullarda ise devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma yok.

 

Yorumlar

İsyancılar Sizin yapcanız işin içine tüküreyim Siz bişey yapmayın