"Önemli bir 'Grexit' ihtimali var"

- Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığının Spordan Sorumlu Bakan Yardımcısı Vassiliadis: - "Avrupa liglerinden gelecek parayı hedefleyen kim varsa, ciddi bir şekilde oturmalı ve bu rezaleti durdurmalı" - "Lig, ne kadar gerekirse o kadar askıda kalacak. Ne zaman bir çözüm buluruz ve barış geri gelir, o zaman karar veririz" - PAOK Başkanı Savvidis: - "Olanlar için üzgünüm. O şekilde sahaya girmemem gerekirdi"

Google Haberlere Abone ol
"Önemli bir 'Grexit' ihtimali var"


ATİNA (AA) - Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığının Spordan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgos Vassiliadis, Yunanistan Süper Ligi maçlarının askıya alınmasının ardından Yunan takımlarının Avrupa liglerinden çekilme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın ANT1 kanalına açıklamalarda bulunan Vassiliadis, ligde pazar günü oynanan olaylı PAOK-AEK maçının ardından Yunan futbolundaki gelişmeleri değerlendirdi.

Vassiliadis, lig maçlarını durdurma kararını savunarak, "Lig, ne kadar gerekirse o kadar askıda kalacak. Ne zaman bir çözüm buluruz ve barış geri gelir, o zaman karar veririz." dedi.

FIFA ve UEFA ile konuya ilişkin görüşmelerini sürdürdüklerini aktaran Vassiliadis, "Önemli bir 'Grexit' ihtimali var. Avrupa liglerinden gelecek parayı hedefleyen kim varsa, ciddi bir şekilde oturmalı ve bu rezaleti durdurmalı." şeklinde konuştu.

Vassiliadis ayrıca, Yunanistan Süper Ligi Başkanı Yorgos Stratos ve Yunanistan Futbol Federasyonu (EPO) yetkilileriyle bir araya geldi. Stratos, maçların durdurulmasının kimseye fayda sağlamadığını belirterek, ligin bir an önce yeniden başlaması çağrısında bulundu.


- PAOK başkanından özür


Öte yandan, PAOK-AEK mücadelesinde belindeki silahla sahaya giren ev sahibi ekibinin başkanı Ivan Savvidis, konuyla ilgili özür mesajı yayımladı.

Savvidis mesajında, "Olanlar için üzgünüm. O şekilde sahaya girmemem gerekirdi." ifadelerini kullandı.

Savvidis, son zamanlarda Yunan futbolundaki olumsuz hava ve maç sırasındaki hakem kararlarının hareketini tetiklediğini, sahaya girerek takımı çekmek istemesinin sebebinin ise PAOK taraftarını tahriklerden uzak tutup, yaralanmalara sebep olacak olayları engellemek olduğunu savundu.

PAOK başkanının, ekibinin ligin 25'inci haftasında 0-0 devam eden mücadelenin uzatma dakikalarında Selanik ekibinin attığı golün ofsayt gerekçesiyle sayılmamasının ardından, 4 koruması eşliğinde ve belindeki silahla sahaya girmesi tartışmalara neden olmuştu.

Yunan hükümeti, maçın ardından ülkedeki en üst düzey futbol organizasyonu olan Yunanistan Süper Ligi'ni durdurma kararı almıştı.

Yorumlar