"Olimpiyatta çıtayı yükselttik"

- Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in de aralarında bulunduğu ASKİ Sporlu milli güreşçiler olimpiyatların ardından çalışmalara başladı - Milli Takım Teknik Direktörü ve ASKİ Spor Serbest Güreş Takımı Antrenörü Çakmar: - "Artık bir altın madalya bize yetmeyecek. Taha'nın yanına Rıza'yı, diğer sporcularımızı da eklemek istiyoruz" - "Taha ve Rıza'nın 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan altınla dönüp 2024 Olimpiyatları'na da göz kırpacaklarına inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Olimpiyatta çıtayı yükselttik"


ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Serbest güreşte, Milli Takım Teknik Direktörlüğü ve ASKİ Spor'un antrenörlüğünü yapan Abdullah Çakmar, 2016 Rio Olimpiyatları'nda elde edilen başarını ardından çıtanın yükseldiğini söyledi.

Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in de aralarında bulunduğu ASKİ Sporlu milli güreşçiler 2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından kulüp tesislerinde çalışmalara başladı.

Abdullah Çakmar, AA muhabirine açıklamada, takım olarak ara dönemi iyi değerlendirmek istediklerini belirtti. Güreş Milli Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyatları'ndan 5 madalyayla döndüğünü hatırlatan Çakmar, "Sorumluluğumuz daha da arttı. Olimpiyatta çıtayı yükselttik. Artık bir altın madalya bize yetmeyecek. Taha'nın yanına Rıza'yı, diğer sporcularımızı da eklemek istiyoruz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın alacak şekilde çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz." diye konuştu.

Güreşte her zaman ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Çakmar, şunları söyledi:

"Olimpiyatlarda yer almayan sıkletler için, 10-11 Aralık'ta Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, bir dünya şampiyonası düzenlenecek. Serbestte 61 ve 70, grekoromende 71 ve 80, kadınlarda ise 55 ve 60 kilolarda mücadele vereceğiz. Olimpiyatlarda nasıl başarılı olduysak dünya şampiyonalarında da başarı serüvenini devam ettirmek istiyoruz."

Güreşin geçmişte başarılarla anılan bir branş olduğunu ve olimpiyatlarda diğer branşların lokomotifi haline geldiğini anımsatan Çakmar, "ASKİ nasıl güreşte diğer kulüplerin lokomotifiyse, güreş de olimpiyatların lokomotif branşı. Biz bunun bilincindeyiz. Özverili bir şekilde bütün ekip çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Taha ve Rıza'nın sorumluluğu büyük"


2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Taha Akgül ve gümüş madalya elde eden Rıza Kayaalp'in, çalışmalara devam ettiğini belirten Çakmar, "Taha ve Rıza'nın 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan altınla dönüp 2024 Olimpiyatları'na da göz kırpacaklarına inanıyorum." dedi.

Abdullah Çakmar, olimpiyatlarda başarı kadar bunu korumanın da zorluğunu vurgulayarak, "Taha ve Rıza'nın sorumlulukları daha çok arttı. Onlar da bunun bilincindeler. Çalışmalarına devam ediyorlar. Bundan sonraki süreçte 2020 Tokyo ve 2024 Olimpiyatları'nda başarı hedefliyorlar. Hiç zorlanmadan yollarına devam edeceklerine inanıyorum. Çünkü ikisi de güçlü, başarılı sporcular." değerlendirmesini yaptı.

İki milli sporcunun, okullarda seminerlere katılarak deneyimlerini paylaştıklarını anlatan antrenör Çakmar, şunları kaydetti:

"Oralarda sadece güreşi anlatmıyorlar. Olimpiyatları, olimpiyat ruhunu anlatıyorlar. Sporun birleştirici bir güç olduğunu anlatıyorlar. Bunlar iyi şeyler. Taha, teknik direktörlük belgesini de aldı ve aynı zamanda doktoraya da başladı. Yarın biz bu görevleri bıraktığımızda gözümüz arkada olmayacak çünkü arkadan gelen gençler, şampiyonlarımız boşlukları dolduracaktır."


Yorumlar