"Olay kafamdan silinmiyor"

- Burdur'da seyir halindeki ambulansta çıkan yangında hayatını kaybeden hasta İsmail Sargın'ın yakınları olayın şokunu atlatamadı - Sargın'ın eşi Teslime Sargın: - " Ambulansta bakım yapıldı mı, yapılmadı mı? Bu tüpler neden patlıyor, neden böyle oluyor? Eşimin ambulansın içinde yanması, gözümün önünden gitmiyor. Bu olay kafamdan silinmiyor" - Sargın'ın ağabeyi Zeynel Sargın: - "Savcı, kardeşimi tanıyıp tanıyamadığımı sorunca, 'Nasıl tanıyayım, tanınacak durumu mu var?' dedim. Kardeşimin kimlik tespiti için benden kan örneği alacaklarını, kardeşimden de doku örneği alacaklarını söylediler. Tahlile gönderilen kan ve doku örnekleriyle kardeşim olduğu ispatlanacak"

Google Haberlere Abone ol
"Olay kafamdan silinmiyor"

BURDUR (AA) - MURAT ÇOBAN - Burdur'da seyir halindeki ambulansta oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden İsmail Sargın'ın (58) ailesi, olayın üzüntüsünü yaşarken, konunun bir an önce aydınlatılmasını istiyor.

Horoz köyünde bir oğlu ve üç kızıyla yaşayan Sargın'ın eşi Teslime Sargın, eşinin yaşamını yitirdiği olayın başkalarının başına gelmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Eşinin yanarak hayatını kaybetmesinin vermiş olduğu acıyı AAmuhabirine gözyaşları içerisinde anlatan Sargın, olayda bir ihmalin söz konusu olabileceğini savundu.

Sargın, "Ambulansta bakım yapıldı mı, yapılmadı mı? Bu tüpler neden patlıyor, neden böyle oluyor? Eşimin ambulansın içinde yanması, gözümün önünden gitmiyor. Bu olay kafamdan silinmiyor. Yaşadığım bu olayı kimse yaşamasın. Bir başkasının canı yanmasın." dedi.

- "Yere düşerken savcı bey beni tuttu"

İsmail Sargın'ın ağabeyi Zeynel Sargın da olay sonrası, benzerlerinin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Sargın, oksijen tüplerinin son kullanma tarihlerinin denetlenmesi gerektiğine işaret ederek, yanan ambulansı görünce şok yaşadığını ve savcının izniyle kardeşinin cesedini gördüğünde dünyasının yıkıldığını ifade etti.

Zeynel Sargın, şöyle devam etti:

"Üzüntüden yere düşerken savcı bey beni tuttu. Savcı, kardeşimi tanıyıp tanıyamadığımı sorunca, 'Nasıl tanıyayım, tanınacak durumu mu var?' dedim. Kardeşimin kimlik tespiti için benden kan örneği alacaklarını, kardeşimden de doku örneği alacaklarını söylediler. Tahlile gönderilen kan ve doku örnekleriyle kardeşim olduğu ispatlanacak. Yoksa diğer türlü tanınacak gibi değil. Böyle bir ölüm, kimsenin başına gelmesin."

İsmail Sargın'ın kızı Vesile Demir de başlatılan soruşturmanın hızlandırılarak olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini kaydetti.

Yaklaşık bir saat mesafedeki Yeşilova-Burdur arasında oksijen tüpünün değiştirildiğini öne süren Demir, "Neden, yolun yarısında tüp değişiyor? Tüpler tam dolu muydu, değil miydi? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Oksijen tüpleri dolu muydu, son kullanma tarihleri neydi? Bize tüpler hakkında bilgi verilsin. Böyle bir şey bir daha yaşanmasın. İki gündür yaşadığımız acıyı kimseye anlatamayız." ifadesini kullandı.

Rahatsızlığı nedeniyle önce Yeşilova Devlet Hastanesine ardından Burdur Devlet Hastanesine sevk edilen İsmail Sargın'ın içinde bulunduğu ambulanstaki oksijen tüpü patlamış, yanan ambulanstan çıkamayan Sargın hayatını kaybederken, eşi Teslime Sargın ve bir sağlık personeli yaralanmıştı.

Yorumlar