Oğuzhan Uğur neden şikayet edildi, neden tutuklandı veya gözaltına alındı?

Oğuzhan Uğur neden tutuklandı veya gözaltına alındı soruları bugün sosyal medyaya düşen görüntüler sonrasında merakla sorulmaya başlandı. Görüntülerde Uğur'un gözaltına alındığı görülüyor. Peki, işin aslı nedir? Oğuzhan Uğur neden gözaltında? Oğuzhan Uğur tutuklandı mı?

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da infiale neden olmuştu

Oğuzhan Uğur neden şikayet edildi veya neden gözaltına alındı? Oğuzhan Uğur tutuklandı mı, ne ile suçlanıyor soruları bugün merakla soruluyor. 

Youtuber Oğuzhan Uğur, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ekipleri tarafından ifadesine başvurulmak üzere adliyeye götürüldü. 

Adliyeye girişinde çekilen görüntüler ise sosyal medya üzerinden paylaşıldı. 

OĞUZHAN UĞUR NEDEN ŞİKAYET EDİLDİ, NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Peki, Oğuzhan Uğur neden gözaltında? Oğuzhan Uğur tutuklandı mı?

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un 'BaBala TV' isimli hesabından, 6 Şubat 2023'de Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası, Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulmuştu.

Oğuzhan Uğur neden gözaltında Oğuzhan Uğur tutuklandı mı
Oğuzhan Uğur neden gözaltında Oğuzhan Uğur tutuklandı mı

 

Paylaşımları sonrasında ise Hatay bir anda ikinci faciayı yaşayacak gibi oldu. Çünkü herkes bulunduğu yerden elindeki imkanları kullanarak kaçmaya başladı. Depremle zaten enkaza dönüşen şehirde bu kez ikinci bir kaos yaşandı. Vatandaşlar kendini şehrin dışına atarak canını kurtarmak istedi. Enkaz altındaki yaralıları kurtarmak için bölgede bulunan arama kurtarma ekipleri de yalan haberden etkilenerek canlarını kurtarma derdine düştü. Hal böyle olunca da enkaz altında kurtarılmayı bekleyen insanlar da kaderine terk edildi. Günlerce yapılan çalışmalar sonrasında kurtulmak üzere olan depremzedeler de kaderine terk edildi.

Oğuzhan Uğur neden gözaltında Oğuzhan Uğur tutuklandı mı
Oğuzhan Uğur neden gözaltında Oğuzhan Uğur tutuklandı mı

 

Bu paylaşımların deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu ve arama kurtarma çalışmalarında aksamalara neden olduğu gerekçesiyle Uğur ile paylaşıma ilişkin sorumluluğu tespit edilecek kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde şüpheli Oğuzhan Uğur, savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi ve ifade vermeye başladı.

Yorumlar