Oğuzhan Uğur babası kim? Oğuzhan Uğur kimin oğlu, nerelidir, kaç yaşında? Biyografisi

Oğuzhan Uğur internet üzerinden yaptığı röportajlarla gündeme gelen yeni nesil gazetecilerdendir. Kamuoyu Uğur'u en son Hakan Şükür'e yaptığı övgüler ve onu programına davet edişiyle hatırlıyor. Oğuzhan Uğur kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Oğuzhan Uğur babası kim? Oğuzhan Uğur kimin oğlu?

Oğuzhan Uğur babası kim, Oğuzhan Uğur kimin oğlu, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları bu aralar merakla soruluyor. Uğur, son olarak Doğu Demirkol tarafından sunulan "Alelade Show" programına davet edilen konuklar arasında bulunuyordu. Hal böyle olunca da seyirci, "Oğuzhan Uğur babası kimdir, nerelidir, kaç yaşında" sorularını sormaya başladı.

OĞUZHAN UĞUR BABASI KİM?

İnternet fenomeni Uğur, 29 Ocak 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. YouTube'da yayınladığı videolarla büyük bir hayran kitlesine sahip olan Oğuzhan Uğur, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünden mezun oldu.

Oğuzhan Uğur kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Oğuzhan Uğur kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

 

Şarkıcı, okul döneminde sergi, belgesel ve kısa film çalışmaları gerçekleştirdi ardından Osman Sınav ile çalışmaya başladı. 2011 yılında vizyona giren Ağır Abi filminin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı. Eğitiminin ardından Mustafa Şevki Doğan ve Osman Sınav'ın asistanı olarak görev yaptı.

Uğur, 2012 yılında Çok Şükür adlı albüm müzik dünyasına adım attı. Terbiyesizim, Panpa, Birinci Vazife, İstemiyorum, Sağ Salim, Bal Prensesim, Dengi Dengine feat. Ege Çubukçu, Biyolojik Unsur, Mağlubiyet, Madım Mı? ve Kıskanç adlı single çalışmaları bulunuyor.

Oğuzhan Uğur en son FETÖ firarisi Hakan Şükür'e yaptığı övgüler ve sonrasında onu programına davet etmesiyle gündem olmuştu. 

HASAN ATİLLA UĞUR KİMDİR?

Oğuzhan Uğur'un babasını kamuoyu Ergenekon davalarından hatırlıyor. 

Tam adı Hasan Atilla Uğur'dur.

Atilla Uğur 19 Aralık 1957 tarihinde Ankara'da dünyaya gelid.

1972'de girdiği Kuleli Askeri Lisesinden 1975'te mezun oldu. Aynı yıl Kara Harp Okuluna girdi. 1979'da jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu. Piyade Okulu ve Jandarma Subay Okulunu bitirdikten sonra Foça'da bulunan Jandarma Komando Eğitim Komutanlığında komando eğitimi aldı. 1981 yılından itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulundu. 1998 yılında Antalya'ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlayan birliğin komutanıydı. 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen terörist başı Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda sorgusunu yaptı.

2000-2001 yıllarında Hizbullah'a karşı yapılan operasyonlarda önemli görevler aldı. 2002-2004 yılları arası Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı görevindeyken Gülen Hareketi ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayarak üst makamlara sundu. 2004-2005 yılları arası Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, 2005-2007 yılları arasında da Çanakkale Eğitim Alay Komutanlığı görevinde bulundu. 2007 yılında bu görevde Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alındı. Savcı Zekeriya Öz tarafından mahkemeye sevk edilerek hâkim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından tutuklandı. 5 Ağustos 2013 tarihinde açıklanan mahkeme kararları sonucunda "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan, suçun işlendiği tarih göz önünde bulundurularak eski TCK'nin 147. maddesi gereğince, 20 yıl hapis cezasına, "Kişisel verileri ele geçirme" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten" 2 yıl 3 ay hapis ile 4 bin 500 lira hapis cezası da uygulandı ve toplamda 29 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tam olarak 5 yıl 8 ay 10 gün tutuklu kaldıktan sonra 10 Mart 2014 tarihinde tahliye oldu. Hakkındaki kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi 21 Nisan 2016'da, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararı bozdu. 2019 yılında 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar yargılandı ve beraat etti. Karar kesinleşti.

90'lı yılların, faili meçhul cinayetleri konusunda açılan Kızıltepe davasında yargılandı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 9 Eylül 2019'daki karar duruşmasında, üzerine atılı suçların unsurlarının oluşmaması nedeniyle beraat etti.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Güçbirliği'nden Antalya milletvekili adayı olduysa da seçilemedi. Tutukluyken Abdullah Öcalan'ın sorgusunda yaşanan olayları kitap haline getirmiştir. Ayrıca hayatını ve güncel konuları anlattığı "Dün Bugün Yarın" adlı kitabı 2019 yılında Destek Yayınları tarafından yayımlanmıştır. 2022 yılında ise "Sorgu Odasında Apo: Yakın Tarihin Karanlıkları Aydınlanıyor" isimli kitabını yayınlamıştır. 2018 yılına kadar Vatan Partisinde genel başkan yardımcısı olarak görev almıştır.


 

Yorumlar