Office Programları da artık yapay zeka ile çalışacak

Microsoft şirketi, Word, Excel ve Outlook da dahil olmak üzere Office programlarına yapay zeka eklentisi geleceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Office Programları artık yapay zeka ile çalışacak

Teknoloji devlerinden Microsoft şirketi, Word, Excel ve Outlook da dahil olmak üzere Office programlarına yapay zeka eklentisi geleceğini duyurdu.

ABD'li teknolojinin önde gelen şirketlerinden Microsoft ses getirecek bir açıklama yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Copilot" adlı yapay zeka özelliğin, uzun e-postalarını özet geçme, Word'de taslak hikayeler oluşturmu ve PowerPoint'te slaytlara canlı özellikler ekleme (canlandırma) gibi eylemlere imkan sağlanacağı açıklandı.

Şirketin, uygulamalarına son dönemde popüler olan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'ye benzeyen "Business Chat" adlı sohbet işlevide geleceği belirtildi. Copilot yapay zekanın, kullanıcı verilerini baz alarak belirli bir projeyle ilgili e-postayı iş arkadaşlarına özetlemek gibi pek çok kullanışlı özelliğe sahip olacağı açıklandı.

Microsoft 365 Genel Müdürü Colette Stallbaumer yaptığı açıklamada, yeni özelliklerin 20 kurumsal müşteride kullanılmaya başlandığını, önümüzdeki aylarda daha fazla müşteriye erişilmenin amaçlandığı söylendi.

Yorumlar