Obeziteyi yenen hastalar bir araya geldi

- Biruni Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan 150 hasta, "Obeziteye Dikkat Yaşamına Hareket Kat" etkinliğinde bir araya gelerek yürüyüş ve pilates yaptı

Google Haberlere Abone ol
Obeziteyi yenen hastalar bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Biruni Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan 150 hasta "Obeziteye Dikkat Yaşamına Hareket Kat" etkinliğinde bir araya geldi.

Florya'da bir restoranın bahçesindeki etkinlikte, obezite cerrahisiyle 50 kilogramın üzerinde zayıflayan hastalar buluştu. Yaklaşık 150 hastanın katıldığı etkinlikte obeziteyi yenen hastalar yürüyüşün ardından pilates yaptı.

Etkinlikte konuşan Biruni Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Öztürk, son 1-1,5 yılda obezite ameliyatı olan ve yaklaşık 50 kilogramın üzerinde zayıflayan hastaların eski sağlıklarına kavuştuğunu anlattı.

Öztürk, "Bize ilk geldiklerinde günlük aktivitelerini yapmakta, yürümekte zorlanan, tansiyon ve şeker problemi olan hastalarımız vardı. Şu anda benim bile yapmakta zorlandığımız pilates hareketlerini hepsi çok rahat yapabiliyor. Burada şişman hasta yok. Hepsi normal kilolarına ulaşmış durumda." dedi.

Obezite ameliyatını sağlığı bozulanlara uyguladıklarını, diyetin yetersiz kaldığı durumlarda ameliyat önerdiklerini anlatan Öztürk, ameliyatın gerekli koşulları sağlanmış hastanelerde, deneyimi doktorlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Alper Öztürk, ameliyattan birkaç saat sonra ayağa kalkan hastaların 3-4 gün sonra da işlerine gidebildiğini ifade ederek, ameliyat olan hastaların 2 yıl takiplerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

- Ameliyatla eski sağlıklarına kavuştular

Hastalardan 43 yaşındaki Yasemin Korkmaz, çok uzun yıllardır obeziteyle mücadele ettiğini söyledi. Diyetle zayıflayamadığını dile getiren Korkmaz, "Obezite cerrahisi olarak bilinen mide küçültme ameliyatını 15 ay önce oldum. Yaklaşık 45 kilogram verdim. 110 kilogram ile ameliyat oldum, şu anda 65 kiloyum. Ameliyat olmadan önce diz kapaklarımda problem çıktı, hareketlerim kısıtlandı, tansiyon hastasıydım, şeker hastalığım ortaya çıktı. Şimdi hepsinden kurtuldum. Dört gün sonra hastaneden çıktım, iki küçük çocuğum da var ve eski hayatıma devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

53 yaşındaki ev hanımı Fatma Özge, trioid rahatsızlığı nedeniyle obeziteye yakalandığını anlattı. Ameliyat sonrası eski sağlığına kavuştuğunu ifade eden Özge, "Şu an obez olan kişilere 'Hiç düşünmeden ameliyat olsunlar.' diyorum. Ameliyattan önce 198 kiloydum, şu an 134 kiloyum." dedi.

Pazarlama sektöründe çalışan 43 yaşındaki Faruk Uzuntaş, 15 yıldır obeziteyle mücadele ettiğini kaydetti. Aşırı kiloların sağlığını olumsuz etkilediğine değinen Uzuntaş, şunları söyledi:

"Uyku düzenim kötüydü, gün içerisinde çok yorgundum. Sabahları diz ağrılarım nedeniyle neredeyse sürünerek kalkıyordum. Bunun dışında kolestrol yüksekliği oluyordu. Ameliyat olmaya karar verdim. Ben de korkarak ameliyata girdim. Ameliyat öncesi 149 kiloydum, ameliyat sonrası 5 ay içinde 48 kilo verdim. Şu an sağlığım düzeldi."

Yorumlar