Nureddin Nebati kimdir, nerelidir, mesleği nedir, Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim?

Nureddin Nebati kimdir, nerelidir, mesleği nedir, Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim?

Google Haberlere Abone ol
Nureddin Nebati kimdir, nerelidir?

Nureddin Nebati kimdir, nerelidir, mesleği nedir, Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim? 

Türkiye'nin yeni bir ekonomik modele geçtiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Erdoğan yeni modeli açıkladığında, "Faizi savunan arkadaşlarla bir birlikte yürüyemeyiz" demişti. 

İstifa ettiği öğrenilen Lütfi Elvan'ın yerine 2 Aralık 2021 tarihli resmi gazetede yayınlanan karara göre Nureddin Nebati yeni bakan olarak atandı. 

Resmi Gazetenin son sayısında yer alan açıklamada, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır." denildi.

Atama sonrasında Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim, Nureddin Nebati kimdir, nerelidir, mesleği nedir, sorularının cevapları merakla sorulmaya başlandı. 

İşte yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati biyografisi: 

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim, Nurettin Nebati kimdir, nerelidir, mesleği nedir?
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati

 

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu.

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.


 

Yorumlar