NUN Okulları öğrencileri bir yılda 40 proje hazırladı
- NUN Okullarında, orta okul ve lise öğrencileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bireysel ya da gruplar halinde 40 toplumsal mesele hakkında proje üretti
İSTANBUL (AA) - NUN Okullarında, orta okul ve lise öğrencileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bireysel ya da gruplar halinde 40 toplumsal mesele hakkında proje üretti.
NUN Okullarından yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin, göç, savaş, hayvan hakları, çevre kirliliği gibi tüm dünya için önem arz eden konularda proje ürettikleri belirtildi.
Öğrencilerin sokak hayvanları için seramik atölyelerinde kulübe ve su kapları hazırlama, görme engelliler için kitap seslendirme, küçük çocuklara bilimi sevdirmek için oyunlar tasarlama gibi pek çok iyiliğe imza attığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"IB Dünya Okulları listesinde yer alan NUN Okulları, uyguladıkları Uluslararası Bakalorya (IB) Programı kapsamında öğrencilerinin her yıl 'toplum hizmeti' projeleri hazırlamasını bekliyor. Toplumsal sorunlara karşı duyarlı, eyleme geçecek kadar da cesur NUN öğrencilerinin bu yılki projelerinden bazıları şöyle:
-Deniz Senfonisi
Denizlerin kirliliğine dikkati çekmek isteyen öğrenciler, 'denizin sesine kulak ver' diyerek vapur yolcularına keman çaldılar. Kendi elleriyle hazırladıkları broşürleri dağıtarak konuyla ilgili kısa bir bilgilendirme sunumu yaptılar. Riva'ya gidip benzer bir sunumla konuya dair farkındalık uyandırdıktan sonra, duyarlı kişilerle birlikte sahildeki çöpleri topladılar.
-Umut Veren Kitaplar: Çokomilya ve Muşuko
Lösemi hastası küçük çocuklara umut aşılamak isteyen öğrenciler,
onlar için Muşuko isimli bir kitap yazdılar. Kitabı 'bir çocuğun
başka bir çocuğa umut olması' amacıyla 4-6 yaş arasındaki
miniklerle birlikte resimlediler. Hikayenin sonuna ekledikleri 3
ayrı etkinlik önerisiyle de çocuk okurların çeşitli becerilerini
geliştirmeyi hedeflediler. Bir başka umut hikayesini ise liseli
öğrenciler kaleme aldı. Edam yayınları tarafından basılan okul
öncesi kitabı Çokomilya'nın resimleri de yine öğrencilere ait.
Gençler, İngilizce ve Arapça'ya da tercüme ettikleri hikayelerini
pek çok ana sınıfı öğrencisiyle bir araya gelerek okuma
etkinlikleri yaptılar."
Yorumlar