"Not indirimini doğru bulmamız mümkün değil"

-TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: -"S&P'nin not indirimi milletin azmi ile dimdik ayakta duran devlete ve ekonomiye zarar vermeye çalışan teröristlerin ödüllendirilmesi gibi bir anlama gelebilir"

Google Haberlere Abone ol
"Not indirimini doğru bulmamız mümkün değil"

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'un (S&P) Türkiye'nin "BB+" olan notunu "BB"ye indirmesine ilişkin olarak, "Not indirimi yapılmasını doğru bulmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimin hukuk düzeni içinde bastırıldığını hatırlattı. Hafta sonu yaşanan bu terörist girişimin ardından piyasaların pek çok ülkede yaşananın aksine kapatılmamasının takdir edilmesi gereken bir adım olduğunu kaydeden Büyükekşi, "Kaldı ki; sermaye hareketlerine de sınırlama getirilmedi. Merkez Bankası hafta sonu rahatlatıcı tedbirler açıkladı. Hal bu iken not indirimi yapılmasını doğru bulmamız mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

S&P'nin Türkiye'nin "BB+" olan notunu "BB"ye indirmesinin milletin azmi ile dimdik ayakta duran devlete ve ekonomiye zarar vermeye çalışan teröristlerin ödüllendirilmesi gibi bir anlama gelebileceğinin altını çizen Büyükekşi, şöyle devam etti:

"S&P ile Hazine Müsteşarlığının bir anlaşması yok çünkü Moody's ve Fitch bizi yatırım yapılabilir statüsüne yükseltmişken, S&P bu adımı atmamıştı. Tabii ki bu durum şirketin bize not vermesine engel değil. Ancak, bu kadar acele hareket edilmesi de bizleri şaşırtan başka bir konu. Şirketin açıklamasında reformların yapılmasında gecikme ihtimalinden bahsediliyor. Halbuki; bu kadar acele etmeyip Kabine’nin atacağı adımlar, göstereceği reaksiyon beklenmeliydi. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu ihanete, asil milletimiz cesareti ve feraseti ile gereken cevabı verdi. Kazanan demokrasi oldu. Diğer derecelendirme şirketlerinin daha objektif, daha sabırlı ve daha destekleyici adımlar atmasını umuyoruz."

Yorumlar